19 Mayıs 2024 Pazar

Rusya Libya konusunda Türkiye ile anlaştıklarını duyurdu

Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Türk ve Rus yetkililerin Libya savaşı konusunda yaptıkları toplantı sonucu anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı'nın Ortadoğu ve Afrika ülkeleri Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ve Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın katılımı ile Libya konulu toplantı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Suriye krizinin çözümü ile ilgili tüm konularda ayrıntılı görüş alışverişi yapıldı. İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesinin içindeki ve etrafındaki duruma, ayrıca Fırat Nehri'nin doğusundaki duruma vurgu yapılarak 'sahadaki' gelişmeler ele alındı" ifadelerine yer verildi.

Tarafların 'siyasileşme ve önkoşullar olmaksızın Suriye genelindeki ihtiyaç sahiplerine acil insani yardım sağlama görevlerini' de değerlendirdikleri ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: "Taraflar, Birleşmiş Milletler'in (BM) yardımıyla Suriyeliler tarafından yönetilen ve uygulanan Suriye krizinin siyasi çözüm sürecine olan bağlılıklarını teyit etti ve Cenevre'deki Anayasa Komitesi'nin çalışmasının düzene oturmasını desteklediklerini ifade etti."