24 Nisan 2024 Çarşamba

Rojavalı komünistler devrim şehitlerini andı

Rojavalı komünistler, Kasım Şehitleri Ayı, devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenleri andı. 

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) üyeleri, Kasım Şehitler Ayı dolayısıyla anma etkinliği düzenledi. 

DİRBESİYE
TKŞ üyelerinin Dirbêsiyê'de gerçekleştirdiği anmaya şehit aileleri de katıldı. Saygı duruşunun ardından, şehitler için hazırlanan sinevizyon gösterildi.

TKŞ adına konuşan Xalid Porê, şehitlerin anısına bağlı kalacaklarını vurguladı. Rojava devriminin binlerce şehidin canı pahasına direnişi ile inşa edildiğini vurgulayan Porê, komünistlerin devrimin inşasında önemli bir rol oynadıklarını söyledi. 

Etkinlikte yapılan konuşmalarda, komünist öncünün kuruluşundan itibaren faşizmin hedefi haline geldiği, şehitler pahasına ateş altında yürüyüşüne devam ettiği vurgulandı. Sosyalist yurtsever çizginin Bayram Namaz (Baran Serhat) gibi önder kadroların Rojava devriminin inşası ve savunulması için şehit düştükleri ifade edildi.

Anmaya katılanlarda da söz alarak, görüşlerini dile getirdi. Anmadan sonra TKŞ üyeleri, şehit ailelerini ziyaret etti.

KOBANE
Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Kasım Şehitler Ayı kapsamında bir futbol maçı organize etti. Maç öncesinde devrim şehitlerinin resimleri ile birlikte saygı duruşunda bulunan gençler, Kasım Şehitler Ayı'nın önemine vurgu yaptı. CKŞ adına yapılan konuşmada, “Şehitler öncülerimizdir. Özgür bir ülke için, devrim ve sosyalizm için mücadele bedel istiyor. Onlar en önde bedelleri göğüslediler. Biz komünist gençler, onların izinden yürüyeceğiz. Şehitlerimizin gösterdiği yoldan mücadelemizi sürdüreceğiz” denildi. Gençler daha sonra futbol oynadı.