2 Mayıs 2024 Perşembe

Rojava Üniversitesi dijital eğitime geçti

Rojava Üniversite Yönetim Kurulu, eğitimlerini yıl sonuna kadar online olarak sürdürme kararı aldı.

Rojava Üniversitesi’nde 3 Mayıs’tan itibaren dijital ortamda eğitime devam edecek. Sınav ve  değerlendirme sistemi de uzaktan eğitime göre yeniden düzenlendi.

Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin koronavirüs pandemisi nedeniyle tüm eğitim kurumlarının geçici süreliğine kapatılması kararı sonrası Rojava Üniversite Yönetim Kurulu, eğitimlerini online olarak sürdürme kararı aldı.

ANHA’ya bilgi veren Rojava Üniversitesi Eşbaşkanı Rohan Mustafa, Covid-19 tehlikesinin ne kadar süre daha devam edeceğinin belli olmadığını belirterek, “Bu belirsizlik nedeniyle birçok ülke eğitimlerine online olarak devam ediyor. Rojava Üniversite de ikinci dönem eğitimlerine 3 Mayıs’tan itibaren bu yöntemle devam edecek” dedi.

Sınav ve değerlendirme sistemi ile Laboratuvar uygulamaları için de yeni yöntemler belirlediklerini kaydeden Rohan Mustafa, interaktif eğitimlerde ve ders arşivlerinde ‘Zoom’ ve ‘Google Classroom’ programlarının kullanılacağını kaydetti.

Öğrencilerin derslerine telefon ya da bilgisayar üzerinden ulaşabilmeleri için çalıştıklarını kaydeden Rohan, ders saatleri ve işlenecek konuların bir gün öncesinden uygulama bildirimleriyle öğrencilere aktarılacağını da ifade etti.

Rohan Mustafa, Rojava Üniversitesi’nin online eğitim programında canlı ve kayıttan derslerin yanı sıra eğitim belgelerinin paylaşılacağı veri tabanının da olacağını belirterek, öğrencilere ödevler verileceğini ve ölçme, değerlendirmelerin de bu şekilde yapılacağını kaydetti.

YIL SONUNA KADAR ONLİNE EĞİTİM
Rojava Üniversitesi Eşbaşkanı Rohan Mustafa, yıl sonuna kadar online derslere devam edeceklerini belirterek şunları kaydetti: “Koronavirüs tehdidi ortadan kalksa bile 2019-2020 eğitim yılını online derslerle tamamlamayı planlıyoruz. Çünkü okulların kapatılmasıyla birlikte bazı öğrencilerimiz Şehba Kantonu ve Halep’teki evlerine geri döndüler ve Qamişlo’ya geri gelmeleri vakit alacaktır. Bu yüzden internet üzerinden eğitime devam edeceğiz.”