18 Mayıs 2024 Cumartesi

Rojava halkları Garê'ye yönelik işgal saldırılarına karşı sokakta

Türk devletinin Garê'ye yönelik işgal saldırıları Kuzey ve Doğu Suriye halkları tarafından öfkeyle karşılandı. Eylem yapılan çok sayıda kentte "Yaşasın gerilla direnişi" sloganı atılırken, KDP'nin saldırılara ortak olması nedeniyle "Kahrolsun ihanet" denildi.

Kuzey ve Doğu Suriye halkları, Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı sokğa çıktı. Qamişlo, Amude, Til Berak, Til Hemis, Şehba ve Rakka'da eylemler yapıldı, işgal saldırıları lanetlendi.

QAMIŞLO
Qamişlo halkı, Garê'ye yönelik saldırıyı protesto etmek için kent girişindeki Osman Sabri Meydanı'nda bir araya geldi, "Yaşasın gerilla direnişi", "Kahrolsun ihanet" sloganları atan halk, Baqi Xido Kültür ve Sanat Kurumu önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Eylemde yapılan konuşmalarda "Bugün Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarda işgalci Türk devleti, Kürt halkının demokratik toplum sistem modelini hedef alıyor. Türk devleti kahraman gerilla karşısında mutlaka yenilecektir" denildi.

AMÛDÊ
Türk devletinin Garê bölgesine yönelik işgal saldırılarını protesto etmek için Amûdê de yürüyüş yapıldı. Şehit Cihat Meydanı'nda toplanan Amude halkı, "Kürt halkının direnişi Türk faşizmini yok edecek" yazılı pankart açtı. Yürüyüşte sık sık "Türk devletinin işgaline hayır" sloganı atıldı.

Yürüyüş sonunda konuşan İbrahim Esed, Garê'de yönelik saldırıları kınadı, "Özgürlük devriminde tarihi adımlar atıldı. Türk devleti bundan rahatsız" dedi.

TIL BIRAK
Til Birak halkı da işgal saldırılarına karşı eylem yaptı. Til Berak Meclisi Eşbaşkanı Ebdulselam El Hesanî yaptığı açıklamada, Türk devletinin saldırılarını kınadı, uluslararası kamuoyuna saldırılar karşısında harekete geçme çağırısında bulundu.

TIL HEMÎS
Til Hemis'te bir araya gelen gençler, Garê'ye yönelik saldırılara karşı mücadele çağrısı yaptı. Gençlik merkezi önünde yapılan eylemde konuşan Atallah El Sebi, Türk devletinin köyleri bombaladığına dikkat çekti. El Sebi, "Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî'de Türk devletinin işgal gerçekliği ortaya çıkmıştır. Türk devletinin sınırları aşan vahşetine bir sınır konulmalıdır. Til Hemis gençleri olarak topraklarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için mücadeleyi büyüteceğimizi vurguluyoruz" dedi.

RAKKA 
Rakka Gençlik Meclisi de Garê'ye yönelik saldırılarını lanetledi. Tac Salonu'nda yapılan açıklamada, Türk devletinin Kürt halkına yönelik katliam girişimlerinde bulunmaya devam ettiğine dikkat çekildi. Gençliğin işgalci faşist Türk devletine karşı direnmeye devam edeceği vurgulandı.

ŞEHBA
Efrîn Kanton Meclisi'nin çağrısıyla Fafin'de bir araya gelen Şehba halkı, Türk devletinin işgal saldırıları ve Başûrê Kurdistan hükümetinin ihanetini kınadı.

Fafîn Okulu önünde toplanan yüzlerce kişi, sloganlarla yürüyüşe geçti. "Yaşasın gerilla direnişi" ve "Güney Kürdistan hükümetinin ihanetine hayır" sloganları atılan eylem Fafîn Şehitliği önünde mitinge dönüştü. 

Efrîn Kanton Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Mihemed Ebdo, işgal saldırılarını kabul etmeyeceklerini dile getirdi, direnişle dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

DÊRİK
Dêrik halkı Azadî Meydanı’nda bir araya geldi, Şehitler Meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemde açıklama yapan Çekdar Amed, Türk devletinin KDP işbirliği ile Medya Savunma Alanlarına saldırdığına dikkat çekti. Çekdar, “Tüm bölge halklarının da işgalci Türk devletinin Kürdistan dağlarını ve Medya Savunma Alanlarının hedef alınmasına karşı seferber olmalı” dedi.

Şehit aileleri adına konuşan Xalsa Abdullah da “Gençlerimizin fedakarlıklarını selamlıyoruz. Onların yolunu takip edeceğimize söz veriyoruz” dedi.

GIRKÊ LEGÊ
Gare’ye yönelik işgal saldırılarını protesto eden Girkê Legê halkı, Şehit Xebat Meydanında toplandı. Eylemde açıklama yapan Rîhan Temo, “Saldırılar, AKP ile Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) arasında varılan bir anlaşmanın parçasıdır. Bu da Kürt halkına yönelik komplonun çok yönlü olduğunu kanıtlıyor” dedi.

MİNBİC
Türk devletinin işgal saldırısına karşı Minbic’te de eylem yaptı. eylemde yapılan konuşmalarda tüm halklara saldırılara karşı mücadele çağrısı yapıldı.