6 Mayıs 2024 Pazartesi

Rakka'da 25 toplu mezardan 5 bin 900 cenaze çıkarıldı

Rakka Sivil Meclisi'ne bağlı Acil Müdahale Ekipleri, kentteki 25 toplu mezardan IŞİD çetelerinin katlettiği çoğu sivil 5 bin 900 cenazenin çıkarılma işlemlerini tamamladı.

Rakka Sivil Meclisi'ne bağlı Acil Müdahale Ekiplerinin, Rakka'da IŞİD çeteleri tarafından katledilen kişilerin bulunduğu toplu mezar tespit ve cenaze çıkarma çalışmaları devam ediyor. El Hemrat beldesine bağlı Til Zedan köyündeki toplu mezarlarda çalışmalarını tamamlamak üzere olan ekipler şimdiye kadar 175 cenaze çıkardı.

Rakka genelindeki 25 toplu mezardan 5 bin 900 cenaze çıkaran ekipler, kentin kuzeyindeki Hezima ve Hikumiye beldeleri ile Tabqa'nın El Mehmudli köyünde de yeni toplu mezarlar tespit etti.

Acil Müdahale Ekipleri sorumlusu Yasir El Hemis, çıkardıkları cenazelerin çoğunun IŞİD çeteleri tarafından katledilen insanlara ait olduğunu söyledi. Hemis, IŞİD çetelerinin Til Zedan köyündeki toplu mezarda cenazeleri üst üste yığarak kapatması nedeniyle cenazelerin titizlikle ayırdıklarını ve bu nedenle çalışmalarının ağır ilerlediğini kaydetti.

KİMLİK TESPİTLERİ YAPILACAK
Hemis, çıkarılan cenazelerin kimlik tespiti yapıldıktan sonra Rakka'nın kuzeyindeki Til El Bea köyündeki mezarlıkta yeniden gömüleceği söyledi. Hemis, kimlik tespiti için gerekli gereçlerin az bulunmasının da çalışmaların aksamasındaki bir başka neden olduğunu dile getirdi.

Acil Müdahale Ekipleri sorumlusu Yasir El Hemis, Rakka ve Tabqa'da yeni tespit edilen toplu mezarlarda çalışmalarını sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.