18 Mayıs 2024 Cumartesi

Qamışlo'da enternasyonalist şehitler için anma düzenlendi

Rojava'da bulunan enternasyonalistler, bedenini ateşe veren Yunan enternasyonalist Elefteria Fortulaki'nin şehadet yıldönümü dolayısıyla anma düzenlendi.

Rojava-Kuzey Ve Doğu Suriye Enternasyonalist Kurumu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi protesto için kendisini yakan Yunan vatandaşı Elefteria Fortulaki'nin şehadet yıldönümünde anma gerçekleştirdi.

Mihemmed Şêxo Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen anmada, Qamışlo Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Mihyedîn Hesen, tüm enternasyonalist şehit ailelerine başsağlığı diledi. Hesen şöyle dedi: "Kuzey Ve Doğu Suriye devriminin kazanımları ve DAİŞ çetelerinin yenilgiye uğratılmasında enternasyonalist şehitlerin rolü vardır. Ve bölge halkı onlara borçludur."

Enternasyonalist Kurum adına konuşan Rozê Çekjîn, devrime katılan enternasyonalistlerin Ortadoğu halklarının özgürlük mücadelesiyle kurduğu bağa dikkat çekti.

Anmada Elefteria Fortulaki'nin gerçekleştirdiği eylem öncesinde annesine hitaben kaleme aldığı mektup okundu. Mektupta şu ifadeler yer aldı: "Kürt halkı halkların kardeşliği için mücadele ediyor. Kürtler anadili ve eğitim hakkı istiyorlar. İnsan gibi yaşamak istiyorlar. Bu nedenle anneciğim, Kürdistan'ı dört parçaya bölen güçler, Kürtleri öldürüyor… Bu yıl Newroz'u kutluyorum ama biraz geç, Zekiye Alkan gibi, Sema Yüce gibi, Ronahi, Berivan ve Rahşan Demirel gibi ve diğer yüce eylemlerde bulunanlar gibi…"

Enternasyonalist şehitlerin mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimi de gerçekleştirilen anma, müzik ve şiir dinletisiyle tamamlandı.