19 Mayıs 2024 Pazar

Qamişlo'da çatışma: Asayiş güçleri saldırganlara müdahale ediyor

Qamişlo kentinde Difa El Wetenî milisleri İç Güvenlik Güçleri'ne saldırdı. Yaşanan gerginlik çatışmaya dönüştü. Difa El Wetenî'nin bulunduğu mahalleye giren İç Güvenlik Güçleri çok sayıda noktayı denetim altına aldı.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamişlo kentinde Şam hükümetine bağlı Difa El Weteni milisleri provokasyon çıkardı. İran yanlısı olarak bilinen milisler, İç Güvenlik Güçleri'ne (Asayiş) ait noktaya saldırdı, dün akşam başlayan çatışmalar halen devam ediyor.

Çatışmalar, Qamişlo merkezinde bulunan Wehda Caddesi'nde asayiş güçlerine yönelik saldırı ile başladı. Buradaki saldırıda bir İç Güvenlik Güçleri üyesi yaşamını yitirdi. Asayiş güçlerinin karşılık vermesi üzerine Dîfa El Wetenî çetesinden çok sayıda kişi yaşamını yitirdi ve yaralıların olduğu bildirildi.

Dîfa El Wetenî milisleri, İç Güvenlik Güçleri'nin güvenlik noktalarına yönelik saldırıları esnasında RPG roketatar kullandı. İç Güvenlik Güçleri, son aylarda defalarca kez saldırıda bulunan Dîfa El Wetenî milislerinin bulunduğu Tay Mahallesi'ne girdi. Yaşanan çatışmalar gece boyunca sürdü. Şiddetli çatışmalar esnasında havan, RPG ve doçka gibi ağır silahlar kullanıldı. Milislerin bulunduğu kimi noktalar kontrol altına alındı. Çatışmalarda milislerden çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bilgisine ulaşıldı.

Çatışmaların devam ettiği bildirildi.

İÇ GÜVENLİK GÜÇLERİ: SALDIRILARA TEREDDÜTSÜZ YANIT VERECEĞİZ
İç Güvenlik Güçleri yaptığı açıklamada, Dîfa El Wetenî çetesinin kentin huzur ve güvenini bozmak ve karışıklık çıkarmak istediğini vurguladı. Açıklamada şöyle denildi: "Difa El Wetenî milisleri Qamişlo'da güçlerimize yönelik saldırılarda bulunmaktadır. Akşam saatlerinde El Wehda Kavşağı'nda bulunan güvenlik noktamıza bir Difa El Weteni milisi tarafından açılan ateş sonucu bir üyemiz ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan üyemiz tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

"İç Güvenlik Güçleri olarak bölgenin huzur ve güvenini hedef alan bu tür saldırılara cevap verme konusunda bir an bile tereddüt etmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz."