17 Mayıs 2024 Cuma

Qamişlo'da bir sokağa Nûbar Ozanyan'ın adı verildi

Qamişlo'da bir sokağa 2017 yılında Serêkaniyê'de ölümsüzleşen TKP-ML TİKKO Komutanı Nûbar Ozanyan'ın adını verdi.

Şehit Aileleri Meclisi, Halk Belediyesi ve PYD işbirliğiyle Qamişlo'da bir sokağa 2017 yılında Serêkaniyê'de ölümsüzleşen TKP-ML TİKKO Komutanı Nûbar Ozanyan'ın adını verdi.

Törene Ermeni, Arap, Kürt ve Süryani halkları katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Masûm Hesen, şehit Nûbar Ozanyan'ı anarak Ermeni halkına başsağlığı diledi.

Nûbar Ozanyan'ın Türk devletinin işgaline karşı tarihi bir kahramanlıkla direndiğini belirten Masûm Hesen, "Kuzey ve Doğu Suriye'deki bütün halklar Türk devletinin işgaline karşı birlik olmuş durumda. Kürt, Süryani, Ermeni ve Arap halkları olarak demokrasi, güvenlik ve onurlu bir yaşam temelinde ortak bir ülke inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ardından söz alan Süryani Kültür Derneği Yönetim Üyesi Hena Somî, halkların kardeşliğinin Erdoğan ve Türk işgaline karşısında daha büyük olduğu vurgusu yaptı.

Ermeni Meclisi ve Ermeni Taburu adına kısa bir konuşma yapan Cemîl Amed ise "Türk devleti Kürt, Süryani, Ermeni ve Arap halkları yok edemez. Şehit Nûbar Ozanyan ve özgürlük uğruna direnen bütün savaşçılarımızla gurur duyuyoruz" aktarımında bulundu.

Tören Şehitlere bağlılık sözleri ile sona erdi.

Nûbar Ozanyan'ın isminin verildiği sokak, Sîvan Kavşağı'nın yakınında bulunan Bişêriyê Mahallesi'nde bulunuyor.