6 Mayıs 2024 Pazartesi

Qamişlo halkı KDP ihanetine karşı yürüdü

Qamışlo ve ilçelerinde halk, Medya Savunma Alanları'nda 7 HPG gerillasını katleden KDP güçlerini lanetledi. Eylemlerde sık sık "Kahrolsun ihanet" sloganı atıldı.

Kuzey ve Doğu Suriye halkları, Qamişlo ve bağlı ilçelerinde yaptıkları eylemlerde KDP'nin gerilla güçlerine yönelik saldırılarını protesto etti, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı mücadele çağrısı yaptı.

Qamışlo'da Hilko Kavşağı'nda toplanan kitle, Birleşmiş Milletler Temsilciliği önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Qamışlo halkı, 7 HPG gerillasını katleden KDP'yi lanetledi, sık sık "Yaşasın gerilla direnişi" ve "Kahrolsun ihanet" sloganı attı.

Yürüyüş sonunda açıklama yapan Kongra Star yöneticisi Wêlide Botî, KDP'nin Güney Kürdistan topraklarını işgal eden Türk devleti ile işbirliği yaptığını dilea getirdi. Yaşananların Kürt halkına yönelik soykırım saldırısı olduğunu belirten Botî, "Bu saldırılara, Türk devleti ile işbirliği yaparak destek olan ihanetçiler de var" dedi.

Saldırıların ezilen halkların mücadele iradesini kırmaya yetmeyeceğini kaydeden Botî, "Şunu iyi bilin, ne yaparsanız yapın, 'berxwedan jiyanê' sözünü kendine felsefe edinmiş bir halkın iradesini kıramazsınız. Kürt halkı bu parçalama siyasetine karşı bugüne kadar direndi, bundan sonrada direnmeye devam edecek. Çünkü savunma gücümüz bu halkın çocuklarıdır. Çocuklarımıza, irademize sahip çıkacağız" şekllinde konuştu.

Wêlide Botî, Türk devletinin işgal saldırıları ve KDP'nin işbirlikçi çizgisine karşı her gün sokaklarda olmaya ve işgalciliğe karşı durmaya devam edeceklerini söyledi.

'KDP SALDIRILARINA KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ'
Qamışlo'nun Tirbespiyê, Til Berak ve Til Hemis ilçelerinde de eylemler yapıldı.

Tirbespiyê'de Şehit Aileleri Meclisi yaptığı açıklamada, KDP'nin saldırılara destek verdiği belirtildi, "Kürt halkı, KDP'nin Türk devleti ile işbirlikçi olmasını hiçbir şekilde kabul etmemektedir" denildi.

Til Berak'te El Fırın Meydanı'nda toplanan kitle, sloganlarla ilçe merkezine yürüdü. Kongreya Star yöneticisi Meysa El Hisên, "Türk devletinin soykırım saldırıları sistematik hale geldi. Son olarak Şengal ve Mexmûr'a gerçekleşen saldırılar başta olmak üzere Türk devletinin saldırılarına karşı sessiz kalmayacağız" diye konuştu.

Til Hemîs'te Meclis binası önünde toplanan yüzlerce kişi Şehitler Kavşağı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemde Şengal ve Kuzey Suriye kentlerine yönelik saldırılar protesto edildi.