17 Mayıs 2024 Cuma

Qamişlo büyük onur yürüyüşüne hazırlanıyor

Türk devletinin Güney Kurdistan'da işgal ve soykırım saldırılarına karşı Kürdistan halklarının tepkisi giderek yayılırken, Cizre bölgesi 10 Haziran'da "İşgal ve ihanete karşı onur yürüyüşü" şiarıyla yapılacak yürüyüş ve mitinge hazırlanıyor.

Türk devletinin Güney Kurdistan'a yönelik işgal ve soykırım saldırılarına karşı gerilla ve Kürt halkının direnişi devam ederken, Kuzey ve Doğu Suriye halkları da her gün alanlara çıkarak tepkisini ortaya koyuyor.

Özellikle Metina'da geliştirilen provokasyonla birlikte KDP'nin gerillaya karşı savaşa dahil edilmeye çalışılması ve KDP cephesinden yapılan açıklamalar Kürt toplumunda büyük tepkiye neden oldu.

Kuzey ve Doğu Suriye halkları gerillaya dönük saldırıların yoğunlaştırılması ve KDP'nin de buna dahil olmaya çalışmasına tepkisini alanlara çıkarak gösteriyor.

Günlerdir alanlarda protesto eylemleri gerçekleştiren Cizre bölgesi halkı 10 Haziran günü saat 17.00'de Qamişlo'da yapılacak yürüyüş ve miting gerçekleştirecek. On binlerce kişinin katılmasının beklendiği yürüyüş ve miting, "İşgal ve ihanete karşı onur yürüyüşü" şiarıyla gerçekleştirilecek.

Osman Sabri kavşağında bir araya gelecek on binlerce kişi buradan 12 Mart Stadyumuna yürüyüş düzenleyecek. Stadyumun yanındaki boş alanda miting düzenlenecek. Yürüyüş ve miting hazırlık komitesi halka çağrı yaparak, işgal ve ihanete dur diyebilmek için tüm halkı eyleme geçmeye çağırdı.