20 Nisan 2024 Cumartesi

PYD'nin 8. kongresi başladı

PYD'nin "Demokratik birlikle işgalciliği yeneceğiz, özerk yönetimi geliştireceğiz ve demokratik Suriye'yi inşa edeceğiz" şiarıyla gerçekleştirdiği 8. kongresi başladı.

Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) "Demokratik birlikle işgalciliği yeneceğiz, özerk yönetimi geliştireceğiz ve demokratik Suriye'yi inşa edeceğiz" şiarıyla gerçekleştirdiği 8. kongresi başladı. Qamişlo'nun Rimêlan Beldesi'nde gerçekleştirilen kongreye, Kuzey ve Doğu Suriye'den 600 delege katıldı.

Kongreye ayrıca bölgedeki siyasi parti ve askeri güçlerin temsilcilerin yanı sıra aşiret kanaat önderleri, gençlik ve kadın örgütleri, akademisyenler ve Özerk Yönetim temsilcileri de katıldı. Kongrenin gerçekleştirildiği salona, PKK lideri Abdullah Öcalan ile PYD'nin kuruluşundan bu yana sürdürülen mücadelede şehit düşenlerin posterleri ve üzerinde "Rojava devrimi halk ve ortak yaşam devrimidir", "Özgür kadın, demokratik, özgür ve doğal toplumun garantisidir" yazılı pankartlar asıldı.

Saygı duruşuyla başlayan kongrede PYD Eşbaşkanları Ayşe Hiso ve Şahoz Hesen konuşma yapacak.

Kongrede parti çalışmalarının değerlendirilmesi, eşbaşkanlık raporları, Kadın Genel Meclisi ve Parti Genel Meclisi raporlarının okunması, siyasi programların değerlendirilmesi ve tüzük tartışmalarının yürütülmesi bekleniliyor.

Kongrede partinin yeni yönetimi de seçilecek.