5 Mayıs 2024 Pazar

PYD, Asuri ve Süryani halklarının Ekito Bayramı'nı kutladı

PYD Genel Meclisi, Asuri ve Süryani halklarının Ekito Bayramı'nı kutladı, halkların ortak ve kardeşçe yaşamının sürekliliğine vesile olmasını diledi.

Asuri ve Süryani halkları 1 Nisan'da Ekito Bayramı'nı kutlayacak. PYD Genel Meclisi de yayınladığı mesajla başta Asuri ve Süryaniler olmak üzere tüm bölge halklarının bayramını kutladı.

Mesajda "Bölgemiz ve dünya koronavirüs salgını nedeniyle olağandışı bir süreçten geçmektedir. Buna karşılık toplumumuzu ve bölgemizi söz konusu küresel krize karşı korumamız gerekmektedir. Kuzey ve Doğu Suriye halklarının binlerce yıllık kutlamaları, yine tarihe geçecek bir olay özelliğindeki bu kriz ve hastalıktan dolayı kitlesel kutlanamamaktadır. Ulusal bayramlarımızı kutlamak sorumluluğumuzun bir gereği olduğu gibi bölgemizi ve halkımızı sağlık tehditlerinden korumak da sorumluluğumuz olduğu için bütün kutlamalar ertelenmiştir" denildi.

Süryani ve Asuri halkları için baharın gelişi ve yaşamın yenilenişi anlamına gelen tarihi mirasları 1 Nisan Ekito Bayramı'nın bölgedeki tüm halklara kutlu olması dilenen mesajda, "Alınan tedbirler kapsamında Newroz Bayramı'nda olduğu gibi Ekito Bayramı da kitlesel kutlanamayacaktır. PYD Genel Meclisi olarak Asuri ve Süryani halklarının ve tüm halklarımızın Ekito Bayramı'nı kutluyor; bu bayramın halkların kardeşliği ve ortak yaşamını daimî kılarak tüm dünyaya ve bölgeye barış ve huzur getirmesini, tüm halkların demokratik haklarına kavuşmasına vesile olmasını diliyoruz" diye belirtildi.