4 Mayıs 2024 Cumartesi

'Polonya ordusu 240'tan fazla mülteciyi katletti'

Belarus'a sığınan Polonya askeri Emil Çeçko, 8 Haziran 2021 tarihinden bu yana Polonya ordusunun Polonya-Belarus sınırında 240'tan fazla mülteciyi katlettiğini itiraf etti. Çeçko, katledilen mültecilerin sınıra yakın ormanlık alanlarda toplu mezarlara gömüldüğünü açıkladı.

Belarus'a sığınan Polonya askeri Emil Çeçko, 8 Haziran 2021'den bu yana Polonya-Belarus sınırında 240'tan fazla mültecinin askerler tarafından öldürüldüğünü itiraf etti.

Belarus Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada, soruşturma esnasında Çeçko'nun 8 Haziran 2021'den bu yana Polonya'nın Semyanovka yerleşim yeri yakınında ve Belarus sınırı boyunca Polonya ordusuyla beraber organize cinayetler işlediğini ve işlenen cinayetlerin sayısının 240'tan fazla olduğunu itiraf ettiği belirtildi.

Çeçko'nun ifadesinde ayrıca, içlerinde kadınlar ve çocukların da bulunduğu mültecilerin cansız bedenlerinin Polonya ordusu tarafından ormanda özel olarak hazırlanmış çukurlara toplu halde gömüldüğüne yer verildi.

Polonya Silahlı Kuvvetleri mensubu Emil Çeçko, 16 Aralık 2021'de Polonya'nın göçmenlere uyguladığı katliam politikalarına katılmadığı için sınırdan geçerek Belarus'tan sığınma talebinde bulunmuştu. Polonya Silahlı Kuvvetleri ise Çeçko'yu firar etmekle suçluyor.