17 Mayıs 2024 Cuma

'PKK Kandil'de olmasaydı orası Tora Bora olurdu'

Goran Hareketi'nden Irak parlamenteri Dr. Yusif Mehmud, işgalci Türk devletinin saldırılarının amacının büyük olduğunu belirterek, "Eğer PKK Kandil'de olmasaydı, orası Tora Bora olurdu" dedi.

Irak Federe Kürdistan Bölgesi'nin Süleymaniye kentinde Beyaz Tülbentli Anneler Komitesi, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı bir basın açıklaması yaptıktan sonra Irak Parlamentosu'nun Süleymaniye Ofisi'ni ziyaret etti.

Anneleri, Goran Hareketi'nden parlamenter Dr. Yusif Mehmud karşıladı. RojNews'in haberine göre Mehmud görüşme sırasında yaptığı açıklamada, "PKK gerillaları bu bölgelerde olmasaydı da Türk devletinin saldırıları yine olacaktı. Eğer Kandil'de sorumlu bir güç olmasaydı, radikal terörist bir grup orada olurdu ve orası Tora Bora gibi olur, kontrol altına alınması zor olurdu. Orası, Irak, Türkiye, İran ve bölge için büyük bir sorun oluştururdu" dedi.

Afganistan'ın doğusundaki Beyaz Dağlar'ın bir parçası olan mağaralarla dolu dağlık bölgeye Tora Bora adı veriliyor. Burası Haziran 2017'de Talibanlarla kısa bir süre yaşanan çatışmanın ardından IŞİD çetesi tarafından işgal edilmişti.

Dr. Yusif Mehmud, gerekli olanın 40 yıllık bu çatışmaya Türk devletinin çözüm geliştirmesi olduğunu ifade ederken, "Barış annelerinin sesine sesimizi katıyoruz. Irak parlamentosunun farklı grupları gibi, KDP ve PKK'den sorunlarını barışçıl yöntemlerle çözmelerini istiyoruz" diye konuştu.