1 Mayıs 2024 Çarşamba

Peskov: Moskova mutabakatı sonrası Suriye'de askeri faaliyet yürütülmüyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova mutabakatı sonrası Suriye'de askeri faaliyet yürütülmediğini belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın vardığı mutabakat sonrası Suriye'de askeri faaliyet yürütülmediğini belirtti.

Peskov'a bugünkü basın toplantısında koronavirüs pandemisi nedeniyle olimpiyat oyunları sırasında olduğu gibi Suriye'dekiler de dahil askeri faaliyetlerin askıya alınıp alınmayacağı soruldu.

Peskov, "Şu anda Suriye'de askeri faaliyet yürütülmüyor. Putin ve Erdoğan arasındaki mutabakatın ardından İdlib'deki durumun istikrar kazandığını biliyorsunuz. Dahası, İdlib'deki malum karayollarında ortak devriyeler gerçekleştiriliyor. Genel itibarıyla şu anda Suriye'de askeri faaliyet yürütülmüyor. Olimpiyatlar sırasında olduğu gibi pandemi nedeniyle askeri faaliyetlerin durdurulmasının gerekliliğine ilişkin konu BM ve benzeri kurumların konusudur" yanıtını verdi.

Putin ve Erdoğan, 5 Mart'ta Moskova'da bir araya gelmiş ve zirve sonucunda İdlib'de askeri faaliyetlerin askıya alınmasını öngören bir ek protokol imzalanmıştı.