28 Mart 2024 Perşembe

Paris'te yapılan eylemde 'Gökhan Güneş nerede' diye soruldu

Fransa'nın başkenti Paris'te Yunanistan'da tutuklanan sosyalist Ali Can Albayrak ve Hüseyin Şahin için özgürlük istendi. Eylemde İstanbul'da polisler tarafından kaçırılan sosyalist işçi "Gökhan Güneş nerede" diye soruldu.

Fransa'nın başkenti Paris'te Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu'na (AvEG-Kon) bağlı Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTİT), Young Struggle ve Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Yunanistan'da tutuklanan sosyalist Ali Can Albayrak ve Hüseyin Şahin için özgürlük istendi. Eylemde İstanbul'da polisler tarafından kaçırılan sosyalist işçi "Gökhan Güneş nerede" diye soruldu.

Paris Les Halles Cheteles Meydanında yapılan eyleme Bir-Kar, Partizan'da destek verdi. Eylemde "Ali Can ve Hüseyin için özgürlük, mültecilerle dayanışmak suç değildir" yazılı Fransızca pankart açıldı. İstanbul'da polis tarafından kaçırılan ve üç günüdür kendisinden haber alınamayan "Gökhan Güneş nerede" yazılı dövizler taşındı. "Kahrolsun faşist Türk devleti", "Gökhan Güneş nerede", "Ali Can ve Hüseyin'e özgürlük" sloganları atıldı.

Eylemde yapılan basın açıklamasında, Yunanistan'da iki mülteciye yardım ettikleri için tutuklanan iki sosyalist Ali Can Albayrak ve Hüseyin Şahin'in serbest bırakılması istendi.

Eylemde AvEG-Kon Eşbaşkanı Özkan Özdemir yaptığı konuşmada, Gökhan Güneş'in nerede olduğunun hemen açıklanmasını; yerli kurum, örgüt ve siyasetçilerin Güneş'in bulunması için duyarlılık göstermelerini, yapılan eylem ve etkinliklere destek vermelerini istedi. Özdemir, Gökhan Güneş bulunana kadar alanları terk etmeyeceklerini ve eylemlere devam edeceklerini belirtti.