6 Mayıs 2024 Pazartesi

Paris'te MLKP'nin kuruluşunun 27 yılı kutlandı

MLKP'nin 27. kuruluş yılı Paris'te düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinlikte konuşan MLKP temsilcisi "Avrupa'da bulunan göçmen emekçileri kadınları ve gençleri partimiz saflarında örgütlenmeye çağırıyoruz" dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşayan sosyalistler MLKP'nin kuruluşunun 27. yılını düzenledikleri etkinlikle kutladı.

Kutlama salonunu MLKP saflarında değişik zamanlarda ölümsüzleşen Erdal Balcı'dan Baran Serhat'lara, Zilan Destan'dan Ivana Hoffman'lara kadar şehitlerin fotoğrafları asıldı. Etkinlik açılış konuşması ve saygı duruşu ile başladı. MLKP MK'nın açıklamasının okunduğu etkinlik sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Etkinlikte konuşan MLKP temsilcisi "Devrim ve sosyalizm amaçlarını devrimci ölümsüzlerin ideallerini daima kendisinden yüksekte tutmayı bilmiş, sömürgeci faşizmin en ağır saldırıları altında bile devrimci amaçlarına ve ideallerine sımsıkı bağlı kalmış MLKP 27. yılını geride bırakıyor. Anadolu ve Mezopotamya topraklarının devrimci ve sosyalist birikimlerini özümseyen, TKP'nin komünist geleceğinin devamlılığını üstlenen MLKP devrimci hareketin birlik devrimi ile taçlanan rönesansıdır" dedi.

Konuşmada, "Gazi ayaklanmasından, kayıplar mücadelesine, Gezi ayaklanmasından Rojava devriminde yer alarak, savunulmasına, işçi kırımlarına karşı mücadele kampanyalarından kadın katliamlarına karşı mücadeleye, zindan direnişlerinde, ölüm oruçlarına, Kobanê'yi yeniden inşa kampanyasından Suruç için adalet mücadelesine ve daha nice kavga alanlarına her türlü saldırıyı bir devrimci suçtaymış nedeni olarak okudu ve tüm gövdesi ile en önde olmayı bildi" diye kaydedildi.

MLKP'nin birleşik mücadelenin ve cepheleşmenin yılmaz bir öznesi ve emekçisi olduğu vurgulanan konuşmada, "Faşist şeflik rejiminin ırkçı ve linçci saldırılarına, Kürt halkının özgürlük taleplerine ve mücadelesine sırtını asla dönmedi, sahiplendi" ifadeleri kullanıldı.

MLKP'nin kadına yönelik şiddet ve erkek egemenliğine karşı çeşitli mücadele araç ve biçimlerini devreye sokarak kadın devrimini kazanmak perspektifiyle yürüdüğü vurgulanan konuşmada, "Avrupa'da yerli ve göçmen işçi emekçilerin, gençlerin ve kadınların mücadele taleplerine sahip çıkarak ırkçılığa ve faşizme karşı mücadele yürüttü. Kapitalizmin yozlaştırıcılığına karşı gençliğin örgütlenmesini özel gündem yaptı. Avrupa KGÖ'nün geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği 2. Konferansı'nı buradan bir kez daha selamlıyoruz. Avrupa'da bulunan göçmen emekçileri kadınları ve gençleri partimiz saflarında örgütlenmeye çağırıyoruz. Şan olsun 27. yılında partimiz MLKP'ye" dedi.