6 Mayıs 2024 Pazartesi

Paris'te 15 Şubat komplosu ve Garê'ye yönelik işgal saldırısı protesto edildi

15 Şubat komplosunun yıldönümünde Paris'te yapılan eylemde, Garê bölgesine yönelik Türk devletinin işgal saldırıları da protesto edildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik komplonun 22. yılı dolayısıyla protesto eylemi gerçekleştirildi.

Komplosunun yıldönümünde Medya Savunma Alanları'nda yer alan Garê bölgesine yönelik Türk devletinin işgal saldırıları da protesto edildi. République Meydanında bir araya gelen kitle Chatelet Meydanı'na yürüdü.

CDKF-F tarafından organize edilen yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı. CDKF-F adına yapılan konuşmada "Abdullah Öcalan Kürt halkının önderidir. O'nun şahsında Kürt halkının direnişi teslim alınmak istenmiştir. Bizler İmralı tecridine karşı uzun yıllardır başkanımızla birlikte direniyoruz. Şimdi de Garê'yi işgal etmek istiyorlar. İşbirlikçiliğe ve komplocu saldırılara karşı başkanımızla birlikte direneceğiz" denildi.

Eylemde SKB adına yapılan konuşmada ise "Faşist Türk sömürgeciliğinin komplocu ve işgalci saldırıları Kürt halkının direnişçi mücadelesine karşı teslimiyeti dayatmaktadır. İşbirlilçi komplocu politika ve saldırılara karşı Kürt halkı ve özgürlük güçleri direniş ve serhildanlarla karşılık verdi. Komplocu saldırılar Kürt halk önderi Abdullah Öcalan şahsında İmralı tecritine karşı hapishanedeki yurtsever Kürt tutsaklarının direnişi ile karşılık buluyor. Garê'de işgalci saldırılara karşı direnen gerilla büyük bir umudun sözcüsü olduğu bilinciyle direniyor. O halde onların seslerini bulunduğumuz her alana taşımak boynumuzun borcu olmalıdır" diye belirtildi.