18 Mayıs 2024 Cumartesi

Pakistan'da 8 Mart'ta yürüyüş yapanlara 'dine hakaret'ten soruşturma talebi

Pakistan'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş düzenleyen kadınlar hakkında "dine hakaretten" soruşturma açılmasını istedi.

Pakistan'ın Peşaver şehrinde bir yargıç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş düzenleyen kadınlar hakkında "dine hakaretten" soruşturma açılmasını istedi.

Polise sunulan dilekçede, İslamabad'daki yürüyüş sırasında kadınların taşıdıkları pankartlarda yer alan mesajların "İslam'a ters ve müstehcen" olduğu aynı zamanda "Hz.Muhammed'e ve eşine hakaret edildiği" iddia edildi.

İslamabad polisi ise daha önce yine aynı yönde bir soruşturma talebini, iddiaların sahte sosyal medya paylaşımlarına dayandığını söyleyerek reddetmişti.

'İDDİALAR DEFALARCA ÇÜRÜTÜLDÜ'
Ayrıca 8 Mart'taki yürüyüşü düzenleyenler yaptıkları açıklamada "Bu yalanlar ve özellikle küfür içeren pankartlar gibi çirkin iddialar defalarca kesin olarak çürütüldü" ifadesini kullandı.

Yürüyüşün organizatörleri ayrıca sosyal medyada kendiler için şiddet çağrısı yapan kişilere karşı hükümetten koruma talebinde bulundu.

Pakistan'da dine hakaretin cezası idam.