26 Haziran 2024 Çarşamba

Özgür Namoğlu anısına futbol turnuvası

Almanya'nın Dortmund kentinde Rojava'da ölümsüzleşen Özgür Namoğlu anısına futbol turnuvası düzenlendi, Namoğlu'nun ailesi, "Özgür bizim için nasıl bir değer ise siz gençler de öylesiniz. Özgür'ü burada yeniden yaşattınız" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın Dortmund kentinde, Rojava'da ölümsüzleşen Özgür Namoğlu anısına pazar günü gençlik futbol turnuvası düzenlendi.

Özgür Namoğlu'nun devrimci çalışma yürüttüğü Dortmund'da Young Struggle ve AGİF tarafından örgütlenen turnuvada farklı yaşlar ve uluslardan oyuncuların yer aldığı Zafer Spor, Özgür Spor, Jiyan Spor gibi takımlar yarışırken, oyuncular turnuvaya özel yaptırılan Özgür Namoğlu formalarıyla sahaya çıktı.

Maçlar esnasında aileler ve çok sayıda kişi de buluşarak maçı beraber izledi. Dayanışma ruhu ve yoldaşlık oyun esnasında hissedildi.

Turnuvanın en küçükleri kendi formalarıyla oynadı ve turnuvanın oyuncuları seçildiler.

Maçta LGBTI+ ve kadın oyuncuların sayısı oldukça ilgi çekti ve alternatif bir futbol maçı ruhu yarattı. Turnuvayı Özgür Spor'a karşı penaltılarda kazanan Zafer Spor'a madalyalar verildi.

Madalyaların verilmesinin ardından Özgür Namoğlu'nun 30. doğum günü vesilesiyle sahada doğum günü pastası kesildi.

Tüm etkinlik boyunca maç sahasında "Özgür, Ivana - Berxwedana Rojava" ve "Özgür yoldaş ölümsüzdür" sloganları atıldı. Pankartlar ve bayraklar alanı süsledi. Young Struggle ve ZORA, alanda standlar da açarak gelen gençleri çalışmaları konusunda bilgilendirdi.

Maça katılan Özgür Namoğlu'nun ailesi, hakemliği de üstlendi. Turnuva sonunda yapılan konuşmada ise "Özgür bizim için nasıl bir değer ise siz gençler de öylesiniz. Özgür'ü burada yeniden yaşattınız" diyerek katılanlara teşekkür etti.

FKO, Föderation Klassenkämpferfischer Organisationen (Türkçe: Sınıf Mücadeleci Örgütler Federasyonu) maça katıldı ve Özgür Namoğlu'nu andı. Standları ile ayrıca alanda gelecek günlerdeki AfD parti kongresini engellemeye çağırdı.