2 Mayıs 2024 Perşembe

Özerk Yönetim: Türk devleti DAİŞ'in geri dönüşüne zemin hazırlıyor

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin bölgeye dönük saldırına ilişkin yaptığı açıklamasında, saldırıların Suriye krizini derinleştirdiği ve Türk devletinin DAİŞ'in geri dönüşüne zemin hazırladığı uyarısında bulundu.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin bölgeye dönük saldırılarına ilişkin açıklama yaparak, Şam hükümeti, ABD ve Rusya'ya Türk devletinin bölgeye dönük saldırılarına karşı derhal tutum alması çağrısı yaptı.

Açıklamada "Türk devleti, işgal projesini genişletmek amacıyla Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine dönük saldırılarını arttırdı. Bu bölgeler hem kendisini hem de dünyayı DAİŞ ve şiddet yanlısı radikal gruplara karşı savundu. Türk devleti bu saldırılarla uluslararası bütün anlaşmaları ve değerleri ihlal ediyor" diye kaydedildi.

Türk devletinin Minbic, Til Temir ve Qamişlo'ya dönük saldırıları bölgelerin güvenliğini bozma niyetini ortaya çıkardığı ifade edilen açıklamada, "Türk devleti aynı zamanda bu saldırılarla DAİŞ'e bir daha dönüş imkânı sağlamak istiyor. Uluslararası hukuk kurumlarına, Uluslararası Koalisyona ve bölgede garantör güç olan Rusya'ya, Türk devletinin bilinçli saldırılarına karşı derhal tutum alması çağrısı yapıyoruz. Bu saldırıların Suriye krizini derinleştirdiğini, işgal projelerini ilerlettiğini ve bölgeyi parçalamaya doğru götürdüğünü belirttik. Öte yandan bu saldırılar DAİŞ'in bölgesel ve uluslararası alana dönüşünün tehdididir. Türk devleti bu saldırılarla DAİŞ'e geri dönüş zemini hazırlamaya çalışıyor. Saldırılar aynı zamanda Suriye'nin birliğine karşı da yapılmaktadır. Şam hükümetinin, Suriye'nin egemenliğine dönük olan bu saldırılara karşı tutumunu netleştirmesini gerekir" denildi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, "Bütün halkımıza şehitlerin kazanımlarına sahip çıkması, içeride ve dışarıda alanlara akması ve Türk devletinin saldırılarını kınaması çağrısı yapıyoruz. Halkımıza yönelik yapılan saldırılara karşı sorumluluklarımızı yerine getireceğimize, halkımızın güvenliğini ve kazanımlarını bütün gücümüzle koruyacağımıza söz veriyoruz" diye belirtildi.