3 Mayıs 2024 Cuma

Otel SDE Paris işçileri işten atmaları protesto etti

Paris'te pandemi nedeniyle kapatılan otellerin az sayıda işçi ile açılmasını işçiler Otel SDE önünde protesto etti.

Fransa'nın başkeni Paris'te pandemi nedeniyle kapatılan oteller tekrar açılmaya başlarken patronlar az sayıda çalışan ile iş başı yapmaya çağırdı. Bu durumu protesto eden işçiler Otel SDE önünde toplanarak eylem yaptı, taleplerini açıkladı, işten atılmaları protesto etti.

İşten atılan otel emekçisi ve SKB aktivisti Bedriye Akyol, ETHA'ya yaptığı açıklamada; bir buçuk yıldır pandemiden dolayı 3 otelin açık kaldığını söyledi. Bu otellerde pandemi nedeniyle ülkelerine dönemeyen turistler ve pandemide gönülllü çalışan doktorların kaldığını söyleyen Akyol "Şimdi otellerin bir çoğu açıldı. Fakat sınırlı sayıda işçi işe geri çağrıldı" diye kaydetti. Çağrılan işçilerin de çok zor şartlar altında çalıştığını, izinlerini kullanamadıklarını ifade eden Akyol, iş saatlerinin uzun olduğunu, bazı taleplerine karşı işten atmakla tehdit edildiklerini söyledi. Akyol, "4 ay önce sorumlu şef, teknisyenlere mektup göndererek, bende dahil 49 işçinin çıkışının verildiğini bildirdi. Patronlar ve sendikalar oturdu anlaştı, yani bizi sattı" diye kaydetti.

Patronların saldırılara karşı Normandi otelinde meclisin kurulduğunu belirten Akyol, "Bugün bir uyarı eylemi yapıyoruz. Biz işçiler işimizi geri istiyoruz" dedi.

Otel SDE önünde yapılan eylemde yapılan açıklamada ise işten atmaların durdurulması, işten atılan işçilerin geri alınması, ücret artışı ve şimdiye kadar ödenmeyen ücretlerin ödenmesi istendi.

Eylemde "işten atılmaları hayır" sloganı atıldı.