7 Mayıs 2024 Salı

ÖSO çeteleri 'Libya'dayız' dedikleri videoyu paylaştı

Türkiye'nin Libya'da Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu'na karşı savaşmaları için Suriye'de destek verdiği çeteleri Libya'da konuşlandırdığı belirtiliyor. Sosyal medyada dolaşan görüntülerde, ÖSO çetelerinin "ÖSO, İslam'ı ve la ilahe illallah bayrağını savunmak için Libya'da" diyen bir grup çete görülüyor.

Türkiye'nin Libya'da Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu'na karşı savaşmaları için asker göndermek için harekete geçtiği bir ortamda, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) çeteleri yine ismiyle "Suriye Milli Ordusu" Libya'da Hafter karşıtı cephede savaşmaya başladığı iddia edildi.

Türkiye'nin Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) karşı kullandığı ÖSO çetesi, Libya'da Hafter'e karşı savaşmak üzere konuşlandığı haberleri sosyal medyaya yansıdı.

Sosyal medyada dolaşan görüntülerde, ÖSO çeteleri Libya'da savaştıkları görülüyor. Videoda "ÖSO, İslam'ı ve la ilahe illallah bayrağını savunmak için Libya'da" diyen bir grup çete görülüyor.

StepNews haber ajansının haberine göre ise videoda görülen silahlı kişilerin Türkiye'nin desteklediği "Suriye Milli Ordusu" isimli çeteye bağlı 2. Kolordu olduğu belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin müdürü Rami Abdulrahman, katıldığı bir televizyon programında Suriye'deki Şam Kolorduları ve Sultan Murad Tugayı çetelerinin bir kısmının Libya'ya geçtiğini söyledi.

Akhbarlibya isimli Libya haber sitesine göre de son iki gün içerisinde 670 çetenin Trablus'a geldiğini ifade etti.