3 Temmuz 2024 Çarşamba

Oslo'daki Onur Yürüyüşü'nde özgürlük için mücadele çağrısı

Norveç'te düzenlenen Onur Yürüyüşü'ne yaklaşık 70 bin kişi katıldı. Özgürlük talebinin öne çıktığı yürüyüşte, dayanışma ve birlikte mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

Norveç'in başkenti Oslo'da dün yapılan Onur Yürüyüşü'ne 70 bin kişi katıldı. Göçmenlerin yoğunlukta yaşadığı Grönland semtinde başlayıp, Grünerløkka semtindeki Sofienbergparken/ Pride Park'ta son bulan yürüyüşe yoldan geçenler de alkışlarla destek verdi.

Yürüyüşe, sendikalar, siyasi partiler, posta ve itfaiye işçileri, Uluslararası Af Örgütü, Norveç Kilisesi'nin de aralarında bulunduğu toplam 144 kurumun katıldı.

LGBTİ+ bayraklarının taşandığı yürüyüşte, "Özgürlük olmadan biz bir hiçiz", "Eşcinsellerin haklarını koruyoruz", "Çalışma için özgürlük. Araştırma için özgürlük. Sevmek için özgürlük", "Herkese yer", "Birlik kuvvettir", "Kendin olarak en iyisisin", "Özgürlük kendiliğinden gelmez", "Herkes için daha iyi bir öğrenci hayatı", "Çalışma hayatında eşitlik", "İş yerinde ve yaşamda dayanışma. Dayanışma beraberlik güç" yazılı pankart ve dövizler taşındı.