28 Mart 2024 Perşembe

Ölüm orucu direnişinde ölümsüzleşenler Köln'de anıldı

Almanya'nın Köln kentinde ölüm orucu direnişinde ölümsüzleşen Helin Bölek, İbrahim Gökçek ve Mustafa Koçak anıldı.

AGİF'in çağrısıyla Almanya'nın Köln kentinde Helin Bölek, İbrahim Gökçek ve Mustafa Koçak anıldı.

Heumarkt meydanında düzenlenen anma etkinliğine çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşuyle başlayan anmada Grup Yorum ezgileri çalındı.

İbrahim Gökçek'in cenazesine ve Gazi Cemevine saldırının da protesto edildiği etkinlikte "Kahrolsun faşist diktatörlük", "Türküler susmaz, halaylar durmaz", "Devrimci şehitleri ölümsüzdür", "Helin, Mustafa, İbrahim ölümsüzdür" sloganları atıldı.

Anmada konuşma yapan sanatçı Doğan Çelik, birleşik mücadelenin ve omuz omuza direnmenin önemini vurguladı. Çelik, Grup Yorum ezgilerini seslendirdi.

AGİF adına yapılan konuşmada, Dersim tertelesinde, 1 Mayıslarda, 12 Eylül'de Diyarbakır zindanlarında ölümsüzleşen dörtleri, 6 Mayıs'ta idam edilen Denizleri ve 18 Mayıs'ta ölümsüzleşen İbrahim Kaypakkaya'yı ve Hasan Ocak'ı anarak konuşmasına başladı. Nisan ve Mayıs aylarının direniş ve mücadele dolu aylar olduğunu vurgulayan AGİF temsilcisi, İbrahim Gökçek, Mustafa Koçak ve Helin Bölek'i andı. Konuşmada, "Faşist sömürgeci Türk devletinin Cemevine yönelik saldırısının, Türk devletinin ırkçı ve katliamcı yüzünün bir kere daha göstermiştir" denildi. Konuşmada, faşist saldırılara ve ırkçılığa karşı mücadelenin, ancak birleşik mücadeleyle yenileceğini vurgulandı.

Anmaya, Young Struggle, ZORA, SKB, Ermeni kadınlar, Die Linke temsilcileri Zeki Gökhan ve Tanja Benkerdorf, ATİK, Köln Viyan Kadın Meclisi, Chorlweiler ve Köln Alevi Kültür Merkezi temsilcileri de katıldı.

Anma, söylenen Çav Bella marşı ve "Devrim Şehitleri Ölümsüzdür", "Helin, Mustafa, İbrahim ölümsüzdür" sloganlarıyla sona erdi.