24 Nisan 2024 Çarşamba

Öğrenciler: Okul müdürü özür dilesin

Urfa Viranşehir'de, Okul Müdürü Salih Arslan'ın "Açık giyinecek olan bazı ahlaksızlar, mezuniyete açık kıyafetlerle gelirse kapıdan kovarım" sözlerine sosyal medyadan tepki gösteren öğrenciler, müdürün kendilerinden özür dilemesini istedi.
Feminist Yaşam ve Sevgi adlı twitter hesabından 8 Mayıs günü, Urfa’nın Viranşehir ilçesi İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan kız öğrenciler, yıl sonu mezuniyet balosunda giyecekleri kıyafetlere ilişkin okul müdürü Salih Arslan’ın tehditlerine maruz kaldıklarına dair bilgi paylaşmıştı.
 
Söz konusu hesaptan yapılan paylaşımda; okul müdürü Salih Arslan'ın başı açık olan kız öğrencileri toplayıp, türbanlı öğrencileri sınıfa gönderdiği ve 'açık giyinirseniz sizi sınıfta bırakırım burnunuzdan getiririm, Sizi rezil ederim’ dediği belirtildi. Başı açık olan öğrencilere 'ahlaksız karaktersiz' şeklinde hakaret eden Arslan'ın, başta hakaret ettiği 20 kız öğrenci olmak üzere bütün öğrencilerden özür dilemesi istendi.
 
'ELBİSELERİNİZE KADIN ÖĞRETMENLER ONAY VERSİN'
 
Mezopotamya Ajansı'na (MA) konuşan öğrencilerden R.A., Arslan'ın türbanlı öğrencileri ‘Siz zaten açık giyinmezsiniz’ diyerek sınıfa gönderdiğini ve başı açık olan öğrencileri ise okulda bir köşeye çekerek mezuniyet töreninde nasıl giyinmeleri gerektiğini anlatttığını ifade etti. 12’nci sınıfta okuyan ve başı açık olan 20’ye yakın kız öğrenciye, sıfır kol ve kısa elbise giymeleri durumunda kendilerini ve ailelerini kapıdan kovacağını söylediğini belirtti.
 
Bir diğer öğrenci M.C. ise, okul müdürünün öğrencilere, "Duydum ki mezuniyetinizde açık giyineceksiniz. Sizi daha önce de uyarmıştım, açık giyinmeyecekseniz. Açık giyinecek olan bazı ahlaksızlar yüzünden kimsenin huzurunu bozamam" diyen Arslan'ın öğrencileri sınıfta bırakmakla tehdit ettiğini söyledi. M.C., Arlan'ın, ‘Sizinle bir seçim yapalım. Kıyafetlerinizi bir kadın öğretmene gösterin o uygun görürse olur. Yoksa siyah pantolon, beyaz gömlekle geleceksiniz’ dediğini aktardı.
 
Sosyal medyada olayın duyulması üzerine birçok öğrenciye yaşananları yalanlaması için baskı yapıldığını ifade eden B.B., okul müdürünün söylediklerinin kabul edilemez olduğunu ve özür dilemesi gerektiğini ifade etti.
 
İddiaları yalanlayan okul müdürü Salih Arslan "Bazı öğrencilerimizin rahat giyinmek istemesinden kaynaklı böyle oldu" diyerek yaşanaları doğrulamış oldu.
 
11 Mayıs günü, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Dilek Öcalan, olayla ilgili Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması talebiyle Meclis’e soru önergesi verdi.