15 Mart 2026 Pazar

Nuestra América (Bizim Amerika) Konvoyu Küba'ya gidiyor

Nuestra América Konvoyu (Bizim Amerika), ABD'nin daha yoğunlaştırdığı ambargoyu protesto etmek için Küba'ya gidiyor.

Uluslararası gönüllülerden oluşan Nuestra América Konvoyu, 21 Mart günü gıda, ilaç ve enerji ekipmanları gibi insani yardımları Küba'ya teslim edecek.

Aynı gün, dünyanın bir çok yerinden kurum ve siyasi örgütten gönüllüler Küba'da bir araya gelerek ambargoyu kırmak ve yerel halka doğrudan destek olmak için çalışacak.

Başlangıçta girişim yalnızca bir filo olarak planlanmıştı, ancak daha sonra insani yardım malzemelerinin hava, kara ve deniz yoluyla teslimatını içeren küresel bir misyona dönüştü.

Konvoyun adaya varışıyla eş zamanlı olarak, dünyanın büyük kentinde de ABD ambargosuna karşı eylemler düzenlenecek.