18 Mayıs 2024 Cumartesi

Newroz ateşleri Tirbespiyê ve Rimêlan'da yakıldı

Şehit Aileleri Tirbespiyê ve Rimêlan'da Newroz ateşleri yaktı. Etkinlikte Kuzey ve Doğu Suriye'deki birlik ve beraberliğin şehitlerin verdiği bedeller sayesinde olduğuna dikkat çekildi.

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde Newroz ateşleri yakılmaya devam ediyor.

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, Tirbespiyê ilçesinde şehit anneleri için Siyahî Meydanı'nda Newroz etkinliği düzenledi.

Etkinlikte konuşan Tirbespiyê Şehit Aileleri Meclisi Yöneticilerinden Büşra Hisên, şehitlerin fedakarlığı sayesinde bölgede güvenliğin sağlandığına ve bölgedeki halkların birlik ve beraberliğinin şehitlerin döktüğü kanların karşılığı olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından KCK'nin barış ve şehit anneleri için gönderdiği mesaj okundu. Mesajında şehitlerin hedeflerini gerçekleştirene kadar mücadele sözü verilerek, herkese şehitlerin mücadelesini destekleme ve izinden gitme çağrısı yapıldı. Ardından Newroz ateşi yakıldı.

Rimêlan da ise Emal Kadın ve İnsan Hakları Derneği bu sabah şehit aileleri için parkta etkinlik yaptı. Etkinlikte, Aram Tigran Kültür ve Sanat Merkezi'ne bağlı Koma Alanya ezgilerini seslendirdi.