4 Mayıs 2024 Cumartesi

Neu-Ulm'da Almanya seçimleri konuşuldu

Almanya'nın Neu-Ulm kentinde 26 Eylül'de gerçekleştirilecek Federal Almanya seçimleri üzerine söyleşi düzenlendi.

Almanya'nın Neu-Ulm kentinde Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu'na (AGİF) bağlı İşçi Gençlik Kültür Derneği (AJK e.V.) lokalinde seçimler üzerine söyleşi düzenlendi. Simultane tercümenin gerçekleştirildiği söyleşiye ilgi yoğun oldu.

Ulm bölgesinde faaliyet yürüten Almanya Marksist-Leninst Partisi (MLPD) ve Internationalistische Bündnis (Enternasyonal Liste – InterBündnis) adına konuşmacının katıldığı söyleşide, seçimlerin yanı sıra Afganistan, Ortadoğu, iklim, kadın, göçmen sorunları gibi birçok sorun üzerine sosyalist yaklaşımın nasıl olması gerektiği anlatıldı.

Söyleşide bölgenin MLPD/Internationalistische-Liste'nin adayı Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve AGİF aktivisti Gülay Öztoprak tanıtıldı, oy çağrısında bulunuldu. Konuşmacı, "Almanya'da sosyalizmin bayrağını tüm engellere rağmen daha daha fazla yükseltmeliyiz" diyerek, düzen partilerine tavır alınması çağrısında bulundu.

Söyleşi, katılımcıların soru ve görüşlerini aktarmasıyla devam etti.

AJK lokalinde 7 Eylül Cuma günü saat 19.00'da da Yeşiller (Bündnis 90/Die Grünen) ve Sol Parti (Die Linke) partilerinden konuşmacıların katılacağı bir seçim söyleşi daha gerçekleştirileceği belirtildi.