7 Eylül 2024 Cumartesi

Netanyahu ABD Kongresi'nde alkışlanırken, İsrail Gazze'de 60 noktayı vurdu

Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde ayakta alkışlandığı günde, İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki 60 noktaya hava saldırısı düzenledi. 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in soykırım saldırılarında katledilen Filistinlilerin sayısı 40 bine dayandı.

Siyonist savaş suçlusu, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşma yaptığı ve ayakta alkışlandığı günde, İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki 60 noktaya soykırım saldırısı düzenledi.

İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, savaş uçakları dün Gazze'de 60'dan fazla noktaya hava saldırısında bulundu. İsrail askerlerinin 50'den fazla noktada altyapıyı yok ettiği paylaşıldı. Öte yandan İsrail ordusu, Han Yunus bölgesinde, biri kadın 5 İsrailli esirin cesedine ulaştığı ve bunları ülkeye getirdiğini duyurdu.

Netanyahu, dün ABD Kongresine hitap etmiş, konuşmasında Gazze'de sivil can kayıplarının düşük olduğunu savunarak burada açlık yaşanmadığını iddia etmişti. Netanyahu'nun konuşması onlarca defa ayakta alkışlanarak kesilmişti.

HAN YUNUS'TA 3 GÜNDE 129 FİLİSTİNLİ KATLEDİLDİ
İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta, geçmişte "güvenli" olduğunu iddia ettiği bölgeye dönük son 3 gündür sürdürdüğü saldırılarda 129 Filistinli katledildi. 416 Filistinlinin yaralandığı saldırılarda, 44 kişinin de kayıp olduğu bilgisi paylaşıldı.

İsrail saldırılarında 237 ev ve bina hasar görürken, 22 ev de sakinleri içerisindeyken bombalandı.

İsrail ordusunun, Han Yunus'ta Selahaddin Caddesi üzerinde hareket eden her şeyi hedef aldığını kaydedilirken, yaralılara ve cenazelere ulaşımın da engellendiği belirtildi.

KATLEDİLENLERİN SAYISI 40 BİNE DAYANDI
İsrail'in soykırım saldırıları sonucu 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde en az 39 bin 670 Filistinli katledildi, 90 bini aşkın Filistinli ise yaralandı. Katledilenler arasında 15 bini aşkın çocuğun yer aldığı kaydedilirken, 10 bini aşkın insanın ise kayıp olduğu bildirildi.