23 Nisan 2024 Salı

Münih TKP/ML davasında savcılık mütaalasını açıkladı

5 yılı aşkın süredir devam eden ve bugün görülmekte olan TKP/ML davasında savcı mütalaasını açıkladı.

5 yılı aşkın süredir devam eden ve bugün görülmekte olan TKP/ML davasında savcı okuduğu mütalaanın ardından devrimci tutsaklar için hapis cezası istedi. istemini de açıkladı.

Mahkeme savcısı; Mehmet Yeşilçalı için 3, 5 yıl, Dr. Banu Büyükavcı için 4 yıl, Dr. Sinan Aydın için 4 yıl, Sami Solmaz için 4 yıl, Musa Demir için 4 yıl, Haydar Bern için 4 yıl, Seyit Ali Uğur için 4, yıl 9 ay, Erhan Aktürk için 4, yıl 9 ay, Deniz Pektaş için 5 yıl, Müslüm Elma için ise 6, yıl 9 ay hapis cezaları talebinde bulundu.

Savcılık ayrıca Müslüm Elma'nın tutuklu olarak yattığı süreyi göz önüne alarak tahliye talebinde de bulundu. Yargıçlar heyeti kararını açıklamadı.

Savcılığın iddianamesinin ve ceza talebinin açıklaması ardından tutsaklar ve avukatları savunmalarını yapmaya başlayacaklar.

Münih'te görülmekte olan davada devrimciler bugüne kadar "Devrimci mücadele her yerde meşrudur. Yargılanamaz" şiarıyla Alman devletinin Türk devletiyle olan ilişkilerini teşhir eden ve yargılayan siyasi savunmalar yapmışlardı.