27 Nisan 2024 Cumartesi

Moskova'daki saldırıya ilişkin 4 kişi tutuklandı

Rusya'da "Crocus City Hall" adlı konser salonuna yönelik silahlı saldırı gerçekleştirdiği gerekçesiyle gözaltına alınan 11 kişiden 4'ü tutuklandı.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna yönelik silahlı saldırı gerçekleştirdiği gerekçesiyle yakalanan 4 kişi tutuklandı.

Konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı saldırı düzenledikleri suçlamasıyla gözaltına alınan 11 kişiden 4'ü, Moskova Basmanny Bölge Mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı. "Organize bir grubun üyesi olarak ölümle sonuçlanan terör saldırısı gerçekleştirme" ile suçlanan kişiler, ayrı ayrı salonlarda hakim karşısına çıkarıldı.

Tacikistan vatandaşları Dalercon Mirzoyev, Saidakram Murodali Raçabalizoda, Fariduni Şamsidin ve Muhammadsobir Fayzov'un 22 Mayıs'a kadar tutuklu kalmasına karar verildi.

Fayzov'un mahkeme salonuna doktor eşliğinde tekerlekli sandalyede getirilmesi ve diğer saldırganların yüzlerindeki şiş ve morluklar dikkati çekti.

137 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Rusya'nın başkenti Moskova'da "Crocus City Hall" adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce saldırı düzenlendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görüldü. Saldırıyı IŞİD Horasan örgütü üstlendi.

Konser salonunun bulunduğu binada çıkan yangın nedeniyle çatı bir süre sonra çöktü. Rusya Soruşturma Komitesi saldırıda 137 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Olayda yüzden fazla yaralı olduğu açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 saldırganın da içinde olduğu 11 kişinin yakalandığını bildirdi.