7 Mayıs 2024 Salı

MLKP Avrupa Örgütü 6. Konferansı'nı gerçekleştirdi

MLKP Avrupa Örgütü 6. Konferansı, 11-14 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirildiği duyuruldu.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Avrupa Örgütü 6. Konferansı'nı gerçekleştirdiğini duyurdu.

MLKP Avrupa Örgütü, 6 Eylül 2020 tarihli açıklamasında, konferansın 11-14 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirildiğini belirtti. Açıklamada, "Coşkulu bir çalışmanın, yoldaşlığın, zorlukların üstesinden gelme ruhunun, ölümsüzlerimize ve partimize layık olma istek ve kararlılığının damgasını vurduğu 6. Konferansımız Enternasyonal marşıyla sonlandırıldı" denildi.

Açıklamada, "Partimizin Türkiye'de, Kuzey Kürdistan'da, Rojava'da, Güney Kürdistan'da, faşist şeflik rejimine, sömürgeciliğe ve erkek egemen kapitalist düzene karşı yürüttüğü mücadeleyi, zindanlarda başeğmeyen tutsak yoldaşları selamlayan; ölümsüzlere ve devrimci ideallerine sımsıkı bağlılığını haykıran 6. Konferansımız, MLKP'nin Avrupa'daki tüm güçlerini, faşist şeflik rejiminin ideolojik-siyasi tasfiyecilik saldırısına set olmaya, bu saldırının devrimci ve antifaşist saflardaki etkileriyle, umutsuzluk, yılgınlık, örgütlülükten ve bedel ödemekten kaçışla etkili bir devrimci kavga yürütmeye çağırdı" diye kaydedildi.

MLKP Avrupa Örgütü 6. Konferansı'na ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Konferansımız dünya çapında önemli siyasal gelişmelerin yaşandığı bir süreçte toplandı. Korona virüs salgını bahane eden uluslararası burjuvazi, evden çıkış yasağı ve değişik olağanüstü hal uygulamalarıyla işçi sınıfı ve emekçilerin demokratik hak ve özgürlüklerini gaspetti. Buna karşın salgın koşullarında çalışmaya mecbur bıraktığı işçileri, kaderine terkettiği yaşlı insanlarımızı ve kronik hastalığı olanları ölüme itti. Aynı dönemde kadına yönelik şiddet tırmanırken, polis ırkçı cinayetlere ve ırkçı zulme devam etti. ABD'de, Georg Floyd'un katledilmesi tüm bunların simgesi oldu. Bütün dünyada ırkçı, faşist zulme, kapitalizmin yarattığı ve emperyalist küreselleşme döneminde had safhaya varan toplumsal eşitsizliklere, adaletsizliklere karşı isyan ateşleri tutuşturuldu. ABD ve Avrupa'da kitle öfkesi Korona virüs salgınının oluşturduğu korku ve bencillik duvarını yıkarak dayanışmayı, cesareti, kavga kararlılığını ve insanlık onurunu bayraklaştırdı.

"Bu süreç, tıbbın ve tekniğin bu kadar gelişmiş olmasına rağmen, tekellere peşkeş çekilerek özelleştirilen sağlık sektörünün çöktüğünü, kapitalist sistemin insana ve doğaya düşmanlığının vardığı düzeyi, kapitalist sermaye düzeninin işçileri, emekçileri, yoksulları, birer insan değil, birer müşteri olarak gördüğünü bir kez daha ortaya koydu. Tekellere trilyonlar aktaran devletlerin işçi ve emekçileri işsizlikle, kısa çalışmayla yoksulluğa ittiği, Koronavirüs döneminin ekonomik yükünü işçilerin ve yoksulların sırtına yıkmak istediği gizlenemeyecek biçimde açığa çıktı.

"Koranavirüs salgını sürecinde, faşist şef Erdoğan elebaşılığındaki faşist rejim, halk düşmanlığında, dünyadaki benzerleriyle yarıştaydı. Komünistlere, Kürt ulusal demokratik hareketine, kimi devrimci gruplara, hak talep eden işçi ve emekçilere dönük faşist terörü aralıksız biçimde sürdürdü. Rojava'ya, Suriye'ye ve Güney Kürdistan'a sömürgeci saldırılara, işgal denemelerine devam etti. Yeni politik İslamcı çete grupları göndererek, askeri ve teknik imkanlar yığarak Libya'daki işgali derinleştirmeye çalıştı. Tüm bunlara karşın, partimizin öncülüğü ve birleştiriciliğinin yarattığı mücadeleci ruh ve pratik, faşist şeflik rejimi ve sömürgecilik karşısında kentlerde, umudu, kararlılığı, direnmeyi ve durumu değiştirme azmini yükseltti. Faşist yasaklar, tehditler, para cezaları, tutuklama terörü, en önemlisi de Korona virüs korkusunun akılları ve yürekleri esir alması engellendi.

"Avrupa Örgütümüzün 6. Konferansı, tüm bu sürecin, 'ya sosyalizm ya barbarlık' gerçeğini çok geniş kitlelere gösterdiği; işçi sınıfının ve emekçi insanlığın büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olmak kadar, sosyalist bir toplum kurmak için çok önemli imkanlarla yüzyüze olduğu bilinciyle, Avrupa çalışmamızın önüne, politik kararlılık, adanmışlık, yeni insana has fedakarlık, sorun çözme iradesi olma ve her alanda örgütlülüğü güçlendirme, örgütsel niteliği yükseltme görevi koydu.

"6. Avrupa Konferansımız, gerek hazırlık sürecindeki iç tartışmalar ve gerekse de Konferans anında, Avrupa cephemizin 5. Konferans'tan bu yana yürüttüğü mücadelenin devrimci eleştirel analizini yaparak, çalışmalarımızın geliştirilmesi için yerine getirmemiz gereken görevleri saptadı. Kitle çalışmasında süreklilik ve yaratıcılık, politik iddia ve pratiğin yükseltilmesi, örgütlerimizin güçlendirilmesi ve nitelik biriktirmesi, yoldaş devrimciliğin tüm ilişkilerde ışıldaması bunların başında geliyor. Yayınlarımızın kitlelerin yeni kesimlerine ulaştırılması, kitle örgütlerinin daha verimli ve üretken hale getirilmesi, yerel gündemlerle etkin tarzda ilişkilenilmesi, işçi sınıfı içindeki çalışmada anlamlı adımlar atmak için özel yöntemlerle hareket edilmesi, enternasyonal pratiğin zenginleştirilmesi ve büyütülmesi 6. Konferansın temel talimatları oldu.

"6. Konferansımız, Partimizin programatik görüşleri hattında Avrupa'da kadın kitleleri arasında demokratik ve komünist çalışmayı geliştirme, kadına yönelik şiddete ve erkek egemenliğine karşı mücadeleyi büyütme görüş açısından, 5. ve 6. Konferans arası dönemin pratiğini devrimci eleştiri süzgecinden geçirdi ve Avrupa Örgütümüzün önüne yeni hedefler koydu.

"Komünist gençlikten, örgütlülük düzeyini yükseltme ve siyasi çalışma alanlarını genişletme, gençlik kitleleri arasındaki faaliyeti militan bir kararlılık ve çalışkanlıkla, gençliğe yakışır bir coşku ve iddialılıkla yürütme, siyasi çalışmada ve propagandada değişik araç ve biçimler kullanmada atak olma, gençlik hareketinde komünist etkiyi büyütme, militanlık ve fedakarlıkta öncü bir pratik geliştirme görevlerini omuzlamasını ve başarmasını istedi.

"Konferansımız, pandemi sürecinin yalnızca işçi sınıfı ve emekçiler, kadınlar ve gençler için değil, bütün insanlık için komünist öncünün etrafında devrimci örgütlenmenin ne denli hayati olduğunu gösterdiğine dikkat çekti ve geçici veya kalıcı olarak Avrupa'da yaşamakta olan, en sınırlı ilişki içinde olanlar dahil, partiye ve amaçlarına gönül vermiş tüm yoldaşları parti örgütleri etrafında sıkıca kenetlenmeye, güç ve olanaklarını seferber etmeye, partiyi kitleler içinde güçlendirme pratiğinden bir an bile vazgeçmemeye çağırdı.

"MLKP Avrupa Örgütü 6. Konferansı, sizi, dayanışmayı ve insanlık onurunu yüksekte tutmaya, demokratik hak ve özgürlüklerinize sahip çıkmaya, ırkçılık ve faşizme set olmaya, Türkiye ve Kürdistan'da mücadele yürüten halklarımızla omuz omuza durmaya, sendikalarda ve değişik akademik-demokratik kurumlarda etkinleşmeye, başta göçmen olarak yaşadığınız ülkeler olmak üzere dünya işçi sınıfı ve ezilenlerle kardeşçe bir işbirliği geliştirmeye, yeni bir dünya ve yeni bir hayat için MLKP saflarında birleşmeye ve sosyalizm mücadelesini büyütmeye çağırıyor."