17 Mayıs 2024 Cuma

Mescid-i Aksa'da nöbet tutanlara saldırı

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini önlemek için Şam Kapısı'nda bekleyen Filistinlilere saldırdı. Yüzlerce kişi yaralandı.

İsrail polisleri ve siyonist yerleşimciler, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini engellemek için Şam Kapısı'nda nöbet tutan Filistinlilere saldırdı. Yüzlerce kişi yaralandı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa saldırıya uğramıştı. Filistinliler yeniden baskın düzenlemesini önlemek için Şam Kapısı'nda nöbet tutmaya başladı. 

Binlerce Filistinli sabah namazını Mescid-i Aksa'da kıldı. Ardından, Mescid-i Aksa avlusunda miting düzenledi ve nöbet tutmaya başladı. Nöbet eylemi esnasında Şam Kapısı girişine barikatlar da kuruldu.

Siyonist İsrail devletinin saldırıları son bulana kadar ayrılmayacaklarını dile getiren Filistinliler, sloganlarla tepkilerini dile getirdi. 

Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrail polisi, gaz bombası ve plastik mermilerle Filistinlilere saldırdı. Saldırıya karşı direnen Filistinliler ile polis ve siyonist yerleşimciler arasında çatışma yaşandı. 

Filistin Kızılayı, İsrail polisinin saldırısı esnasında yüzlerce kişinin yaralandığını ve çalışanlarının Mescid-i Aksa'ya girişinin engellendiğini aktardı.

Siyonist İsrail devleti ve yerleşimciler, İsrail'in 1967 yılında Doğu Kudüs'ü işgal ettiği Altı Gün Savaşı'nın yıldönümünü, İbrani takvimine göre "Kudüs Günü" olarak kutluyor. 9-10 Mayıs günlerine denk gelen gösteriler, öncesinde Mescid-i Aksa'ya baskın çağrıları yapılmıştı.