24 Nisan 2024 Çarşamba

Meksika'da bir gazeteci daha katledildi

Meksikalı gazeteci Ruben Pat silahlı saldırıya uğradı. Yerel polis tarafından tehdit edilen Pat, Meksika'da bu yıl katledilen yedinci gazeteci oldu.
Meksika'nın sahil beldesi Playa del Carmen'de bir gazeteci katledildi. Yetkililer, gazetecinin yerel polis tarafından saldırıya uğrayıp tehdit edilmesinin üzerinden bir ay bile geçmeden olayın gerçekleştiğini duyurdu.
 
Playa News adlı internet haber sitesinin kurucusu olan 42 yaşındaki Ruben Pat'a salı günü erken saatlerde sahile yakın bir bar dışında ateş açıldı. Bar, bölgede bulunan birçok tatil işletmesinin uzağında yer alıyordu.
 
Yaklaşık bir ay önce Playa News'te çalışan başka bir gazeteci de  eyaletin başka bir bölgesinde öldürülmüştü.
 
Misilleme ile karşılaşma korkusuyla isimlerinin gizli kalmasını isteyen meslektaşlarına göre, koruma tedbirleri alan gazeteci Pat, altı aydır tehdit ediliyor ve bir saldırı ile yüz yüze kalma korkusu yaşıyordu.
 
New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Haziran ayında Pat'ın komiteye yerel polis memurlarının saldırısına uğradığını açıkladığını söyledi.
 
Pat, CPJ'ye "Bir yerel polis şefi kendisi hakkında makaleler yayımlamayı bırakmamı ve eğer bunu yapmazsam bana ne olacağını bildiğini söyledi" sözleriyle yaşadıklarını anlatmış.
 
Cancun'un tatil kentine ev sahipliği yapan Quintana Roo, Meksika'nın en güvenli eyaletlerinden biriydi, ancak çetelerin kazançlı uyuşturucu pazarlarını kontrol etmek için savaşması nedeniyle bölgenin güvenli yapısı bozuldu.
 
Çeşitli sivil toplum örgütlerinin vermiş olduğu verilere göre, bu yıl Meksika'da en az yedi gazeteci katledildi.