6 Mayıs 2024 Pazartesi

Mazlum Ebdî: BM'nin raporu savaş suçlarının sadece küçük bir bölümünü oluşturuyor

DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdî, BM'nin Serêkaniyê ve Efrîn'e ilişkin hazırladığı raporun savaş suçlarının sadece küçük bir bölümünü oluşturduğunu vurguladı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Ebdî, BM Bağımsız Uluslararası Suriye Soruşturma Komisyonu'nun Efrîn ve Serêkaniyê'de işlenen savaş suçlarını ele aldığı rapora ilişkin açıklama yaptı. Twitter hesabından açıklama yapan Ebdî, "Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu raporu, Türkiye'den siyasi örtüyle Efrîn, Serêkaniye ve Girê Spî'ye gönderdiği silahlı grupların halkımıza karşı işlediği savaş suçlarının sadece küçük bir bölümünü oluşturmaktadır" dedi.

'SORUŞTURMA BAŞLATTIK'
"Uluslararası kamuoyu, tarafları savaş suçlarından sorumlu tutmalı ve bu suçların faillerini kovuşturmak ve yargılamak için ciddi önlemler almalıdır" diyen Ebdî, "Güçlerimizi ilgilendiren bölümde; Hol kampı konusunun karmaşık ve uluslararası bir boyuta sahip olduğu gerçeğine ilişkin haksız bir ihmal var. 84 ülkenin çoğunu vatandaşlarını kamptan almayı reddederken, uluslararası kuruluşlar ise rollerini sadece insani yardıma indirdiler. Ayrıca raporda bahsi geçen ve güçlerimizi suçlayan vakalarla ilgili soruşturma başlattığımızı teyit ediyoruz" ifadelerini kullandı.