26 Nisan 2024 Cuma

Maduro: Kolombiya'da yeni paralı asker grupları oluşturuluyor

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkesine saldırılarda bulunmak üzere Kolombiya'da yeni paralı asker gruplarının oluşturulduğunu söyleyerek, bu grupların Kolombiya Devlet Başkanı Duque tarafından himaye edildiğini belirtti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Perşembe günü bir açıklama yaparak Kolombiya'da Ivan Duque hükümetinin himayesi altında yeni paralı asker gruplarının oluşturulduğunu söyledi.

Covid-19'la mücadelede uygulanacak protokolleri değerlendirmek üzere sağlık sektörünün temsilcileriyle bir araya gelen Maduro, "Kolombiya'da yeni tetikçi, paralı asker ve terörist grupları oluşturuluyor. İsimleri elimizde, nerede olduklarını, onları kimlerin koruduğunu biliyoruz, ve her şey yine Ivan Duque'ye işaret ediyor" diye konuştu.

Venezuela Devlet Başkanı, bu eylemleri teşvik edenlerin "siyaseti bir tetikçi, paralı asker, para, silah, suikast ve kaçırma işine dönüştürdüğünü" belirterek, Venezuela'ya karşı silahlı bir saldırı girişiminde bulunanların siyasi, ahlaki, askerî ve hukuki bir yenilgi aldıklarını belirtti.