1 Mayıs 2024 Çarşamba

Lübnan'da ekonomik kriz protestoları sürüyor

Lübnan'ın kuzeyinde ekonomik krise karşı sokğa çıkan halk ile polis ve askerler arasında çatışma çıktı. Gün boyu süren çatışmada 16'sı asker 72 kişi yaralandı.

Lübnan'da devam eden ekonomik krizin etkileri sonucu doların perşembe günü 4 bin Lübnan lirasından 6 bin liranın üzerine çıkmasının ardından başlayan protestolar cumartesi günü de başkent Beyrut, Trablusşam, Beka, Sayda, Sur ve Nebatiye kentlerinde devam etti.

Kuzeydeki Trablusşam kentinden geçen uluslararası karayolunda toplanan bazı protestocular, yasa dışı yollarla Suriye'ye gıda taşıdığı gerekçesiyle 2 tırı taşlayarak geçişlerini engellediler.

Bunun üzerine bölgeye giden asker ve polisler ile eylemciler arasında başlayan çatışma gün boyunca sürdü. Eylemciler, kendilerini dağıtmak için biber gazı ve plastik mermileriyle saldıran polis ve askerlere taş ve molotof kokteyli ile karşılık verdi.

Ülkede gayri resmi olan Yardım ve Acil Durum Operasyon Birimi yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan çatışmada 16'sı asker olmak üzere 72 kişinin yaralandığı belirtildi.