29 Mart 2024 Cuma

Lübnan Komünist Partisi: Sorumlular derhal ortaya çıkarılmalı

Lübnan Komünist Partisi, Beyrut'ta yaşanan patlama ile ilgili gerçeklerin ortaya çıkarılması ve ulusal felaketten sorumlu kişilerin belirlenmesi için hızlı ve şeffaf bir soruşturma talep etti.

Lübnan Komünist Partisi, Beyrut limanında yaşanan ve çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği patlamalarla ilgili açıklama yaptı. Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dilenen açıklamada "Sorumluların ortaya çıkarılması için derhal şeffaf bir soruşturma talep ediyoruz" denildi.

Komünist Parti Siyasi Bürosu imzasıyla yapılan açıklama şöyle: 
"Lübnan Komünist Partisi, bugün Beyrut’taki liman patlamasında şehit olan kurbanların ailelerine en derin taziyelerini ifade ediyor ve tüm yaralıların bir an önce iyileşmesini diliyor. Lübnan halkını, özellikle de komünistleri patlamadan mağdur olanlara dayanışma göstermeye, destek sağlamaya ve ihtiyacı olanlara evlerini açmaya çağırıyoruz.

"Kızılhaç kliniklerinde, hastanelerde, sosyal ve yardım kurumlarında ve ihtiyaç duyulan yerlerde kan bağışında bulunulması ve ayrıca, güvenlik prosedürlerini yerine getirerek ve maske takarak, talep edilen gönüllü çalışma ve sosyal yardımın tüm görevlerine katılmaya hazır olma çağrısı yapıyoruz. 

"Lübnan Komünist Partisi 5 Ağustos 2020 Çarşamba gününü, zarar gören insanlarla insani dayanışma ve vatandaşlar ile sosyal dayanışma günü ilan ediyor ve tüm kaynaklarını mevcut felaketin sonuçlarıyla yüzleşmek için ortaya koyuyor.

"Parti, gerçeklerin ortaya çıkarılması ve bu ulusal felaketten sorumlu kişilerin belirlenmesi için hızlı ve şeffaf bir soruşturma yapılmasını talep ediyor."