19 Nisan 2024 Cuma

Londra'da ölümsüzlerin mezarları ziyaret edildi

Bilimsel sosyalizmin kurucusu Karl Marks, Rojava'da ölümsüzleşen Mehmet Aksoy ve uluslararası devrimci ve komünist hareketin önderleri Londra'da anıldı.

Marksist-Leninist komünistler İngiltere'nin başkenti Londra'da  Highgate mezarlığında ölümsüzlerin mezarlarını ziyaret etti.

Bilimsel sosyalizmin kurucusu Karl Marks, Rojava'da ölümsüzleşen Mehmet Aksoy ve uluslararası devrimci ve komünist hareketin önderlerinin mezarlarına çiçek bırakan komünistler Karl Marks anıtının önünde anma gerçekleştirdi.

Anmada yapılan konuşmada, Türkiye, Kürdistan ve Avrupa'da devrimci faaliyet yürüten komünistler bakımından Kasım ayının anlamının yenilenme anlamına geldiği vurgulandı.

Konuşmada, ölümsüzlüğünün ardından asırlar geçmiş olsa da Karl Marks'ın huzurunda Marksizm-Leninizme, bilimsel sosyalizme bağlılık sözünün verilmesinin ölümsüzlük olgusunun en somut ve açıklayıcı eylemi olduğu vurgulandı. Kasım ayında yoğunlaşan siyasal çalışmalara ölümsüzlere layık bir düzeye çıkarmak gerektiğini vurgulanan konuşmada, "onlar gibi yaşayacağız" denildi.