26 Nisan 2024 Cuma

Kudüs Tugayları: Mahmud Abbas'ın kararını ciddiye alıyoruz

Kudüs Tugayları Genel Sekreteri Ziyad El-Nehale, Özerk Filistin Yönetiminin İsrail'le ilişkilerin kesilmesine dair Mahmud Abbas'ın açıklamasını ciddi bulduklarını belirtti.

Kudüs Tugayları Genel Sekreteri Ziyad El-Nehale, Özerk Filistin Yönetiminin siyonist rejim İsrail'le ilişkilerin kesilmesine dair Mahmud Abbas'ın açıklamasını ciddi bulduklarını belirterek Abbas'ın bunu yürürlüğe geçirmek için yol bulması gerektiğini söyledi.

Ziyad El-Nehale, Kudüs Günü münasebetiyle yaptığı konuşmada, "Abbas'ın konuşması Kudüs Günü'yle aynı zamanda açıklandı ve Filistin halkı, Kudüs Filistin'in başkenti şiarıyla müttehit olmalıdır" dedi.

Nehale, Özerk Filistin yönetiminin içeride birliği güçlendirmek için büyük adım atması beklentisinde olduklarını belirterek, "Mahmud Abbas'tan farklı bir bakışla ve parti hassasiyetinden uzak bir şekilde Gazze Şeridi'ne bakmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Nehale, ABD ve siyonist İsrail ortaklı sözde Yüzyılın Barış Anlaşması'nın bu zamana kadarki en kötü anlaşma olduğunu belirterek bu anlaşmayla beraber Filistin'den diğer bütün Arap ülkelerine işgal ve yayılmacılık dahil siyonistlerin siyasetlerinin yürürlüğe gireceği uyarısında bulundu.