19 Nisan 2024 Cuma

Konya'daki ırkçı katliam Qamişlo'da protesto edildi

TKŞ üyeleri Qamişlo'da Konya katliamını basın açıklaması ile protesto etti. Açıklama da ırkçı saldırılara karşı durma çağrısı yapıldı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri Qamişlo'da, Konya'da yaşanın ırkçı saldırı ile Dedeoğlu ailesinin katledilmesini ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. TKŞ binası önünde yapılan eylem saygı duruşu ile başladı, açıklamayı Abdulxalim Osman okudu.

Aileye ve halklara baş sağlığı dileyen Osman "30 Temmuz günü işgalci Türk devleti Konya şehrinde katliam gerçekleştirdi. AKP eliyle gerçekleşen katliamda bir aileden 7 kişi evinin içinde öldürüldü" dedi.

AKP-MHP'nin kürt halkına karşı gerçekleştirdiği ilk saldırı olmadığını hatırlatan Osman şöyle devam etti: "AKP en büyük teröristtir. IŞİD ve Müslüman kardeşler'in temsilciliğini yapıyorlar. Bizler Komünist Devrimci Hareket olarak bu saldırıyı kınıyoruz. Bütün Demokratik, sosyalist ve özgürlükçü hareket ve partilere çağrımız birlikte bu vahşi, ırkçı saldırılara karşı duralım."

Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarını da yoğunlaştırdığını hatırlatan Osman, "Faşist Türk devletinin işgal saldırıları sürüyor. Halkı göçe zorluyor, demografik yapıyı değiştiriyor ve bölgeyi işgal ediyor. Rojava devrimini boğmak istiyor. Halkların kardeşliğini bozmak, kültürsüzleştirmek istiyor. Sınırları açarak kürt gençlerini Türk devleti için ajanlaştırmaya çalışıyor" diye konuştu.

Tüm bu saldırılara karşı mücadeleye büyüteceklerini belirten Osman şunları vurguladı, "Herkesi İşgale karşı topraklarını savunmaya, Rojava devrimini büyütmeye çağırıyoruz. Faşist Türk devletinin Kürt halkına yönelik ırkçı saldırılarına karşı mücadele edelim."