6 Mayıs 2024 Pazartesi

Kongreya Star: Türkiye kadın örgütlemesini hedef alıyor

Kobanê'de SİHA'larla yapılan saldırıda aralarında Kongreya Star Fırat Koordinasyon Üyesi Zehra Berkel'in de olduğu üç kadının katledilmesine ilişkin konuşan Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Remziya Mihemed, "Türkiye kadın örgütlemesini hedef alıyor" dedi.

Türkiye'nin SİHA'lar Kobanê'nin güneydoğusundaki Helincê köyüne gerçekleştirdiği saldırıda Kongreya Star Fırat Bölgesi Koordinasyon üyesi Zehra Berkel, Kongreya Star üyesi Hebun Mele Xelil ve Emine Veysi katledildi.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Remziya Mihemed, saldırıların Rojava'daki kadın örgütlenmesini hedef aldığını söyledi. IŞİD'in Kobanê'de yenilgiye uğratıldığından beri saldırıların durmadığını kaydeden Remziya, "Türkiye, mücadeleci kadın örgütlenmesine saldırıyor" dedi.

Daha önce de Paris'te üç Kürt kadının MİT eliyle katledildiğine işaret eden Remziya, "Kuzey Kürdistan'da Sewê, Rojava'da Zehra ve diğerleri kadın mücadelesinin tohumlarını ekenler hep Türk devletinin hedefinde oldu. Kadınlar üzerinden Kürt halkı imha edilmek isteniyor. Bu saldırılara sessiz kalan Rusya'nın tutumunu da kınıyoruz. Rusya'nın bulunduğu bir bölgede Türk devleti saldırı gerçekleştiriyor ve Rusya'nın bundan haberi olmuyor. Böyle bir şey mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Remziya son olarak kadın mücadelesini yükselteceklerinin ve katledilen arkadaşları için işgalcilerden hesap soracaklarını vurguladı.