8 Mayıs 2024 Çarşamba

Komünistler 26. kuruluş yıldönümünü kutladı

Kuzey ve Doğu Suriye'de komünist öncünün kuruluş yıldönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. Avrupa'da da birçok kentte yazılama yapıldı, pankartlar asıldı.

Kuzey ve Doğu Suriye'de komünist öncünün kuruluş yıldönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. Kuzey ve Doğu Suriye'de komünist öncünün kuruluş yıldönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. Avrupa'da da birçok kentte yazılama yapıldı, pankartlar asıldı. MLKP'nin ateş altında yürüyüşle geçen 26 mücadele yılı selamlandı.

HESEKÊ
Hesekê'de TKŞ, JKŞ ve CKŞ üyeleri, koronavirüs pandemisi tedbirleri dolayısıyla sınırlı katılımla kutlama gerçekleştirdi. MLKP ve KKÖ bayraklarının asılı olduğu salonda gerçekleştirilen etkinlik, devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

TKŞ adına konuşan Cemil Seydo, komünist öncünün 26 yılı geride bırakan mücadelesine dikkat çekti. Seydo, "Rojava siperlerinde, Medya Savunma Alanlarında, Bakurê Kurdistan ve Serhad dağlarında; Türkiye ve Avrupa metropollerinde, zindanlarda direnen tüm yoldaşların 10 Eylül'ü kutlu olsun. 10 Eylül'ü yaratıp bugünlere taşıyanlara selam olsun" dedi.

26 yıllık tarihte şehitlerin önemli rolleri olduğuna işaret eden Seydo, "Kanlarıyla bu tarihe can verenlere sözümüz olsun, sizin yolunuzdan gidip, partimizi büyütmek için yaşayacağız" şeklinde konuştu.

MLKP'nin bugünlere ateş altında yürüyerek ulaştığını dile getiren Seydo şöyle konuştu: "Nerede bir ateş varsa, o ateşi yayma mücadelesi verdi. Her saldırı karşısında daha fazla direnerek başı dik yürüdü. Asla sessiz kalarak saldırıları geçiştirmeye çalışmadı. Sözü pratiğini, pratiği de sözünü doğurdu. Teori ve pratiğin birliğini temel aldı. Feda kuşağı yetiştirmeyi başardı. Türkiye, Kürdistan ve Suriye'de sosyalizm bayrağını dalgalandırmak için her şeyiyle mücadele ediyor."

Etkinliğe katılanlar söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Konuşmaların ardından dengbejler ve CKŞ Müzik Grubu dinleti sundu, halaylar çekildi. Etkinlik pasta kesilmesi ile devam etti.

DIRBÊSIYÊ
MLKP'nin 26. kuruluş yıldönümü Dirbêsiyê'de düzenlenen etkinlikle kutlandı. Saygı duruşu gerçekleştirilen etkinlikte TĶŞ adına konuşan Xalit Abdullah, "MLKP'nin 26 yıllık mücadele tarihi ezilenlerin mücadelesidir. Parti nerede ezilenlerin, işçi sınıfının, kadınların, gençlerin egemenlere karşı bir çığlığı varsa yönünü o tarafa dönmüştür. Kapitalist sisteme karşı özgürlük ve adalet mücadelesinin bayrağını göklere çekmiştir" şeklinde konuştu.

Komünist öncünün Rojava devrimini büyütmeye çalışarak Ortadoğu halklarına umut yaydığını dile getiren Abdullah, "MLKP aynı zamanda tarihini Rojava cephelerinde oluşturmuştur. Rojava devriminin büyütülmesi için tereddütsüzce savaş alanlarına yönelen partimiz, Rojava devriminin komünist yüzüdür. Şehitlerinin emekleriyle Kürdistan'ın özgürlük mücadelesini yükseltmiştir" ifadelerini kullandı. 

Parti tarihinin düşmanla sayısız çarpışma anlamına geldiğini dile getiren Abdullah şöyle devam etti: "Önümüzde faşizme karşı daha çetin savaşlar var. Bedeller ödeyeceğiz ama bu mücadeleyi zaferle taçlandıracağız."

MLKP tarihini anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirilen etkinlik, hep birlikte söylenen şarkılar ve halayla sona erdi.

KOBANÊ
Komünist öncünün 26. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kobanê'de de etkinlik düzenlendi. Koronavirüs önlemleri nedeniyle sınırlı sayıda katılımla gerçekleştirilen etkinlikte yapılan konuşmada, parti tarihinin bir kopuşlar tarihi olduğuna dikkat çekildi. MLKP'nin kendi gelişimi yönetmek için eksikliklerinin üzerine gittiğini ve halka umut olduğuna vurgu yapılan konuşmada, şehitlerin mücadelesini zafere ulaştırmak için söz verildi.

Etkinlik hep birlikte söylenen şarkılar ve şiir dinletisi ile devam etti.

AVRUPA'DA YAZILAMA YAPILDI, PANKARTLAR ASILDI
Komünistler Avrupa'da da 26 kavga yılını kutladı, 6. Avrupa Konferansı'nı selamladı. Paris'te, "MLKP'nın 26.yıl mücadelesinde, yaşasın gençliğin isyanı" yazılı pankart astı. 

İskoçya'da ise tanıtım etkinliği düzenlendi. Etkinlik sonunda Edinburgh Türk konsolosluğu önüne pankart asıldı. İngiltere'nin başkenti Londra'da genç koministler Türkiyeli ve Kürdistanlıların yoğunluklu yaşadığı bölgelerde Türkçe ve İngilizce yazılama yaptı.

Almanya'nın Stuttgart kentinde MLKP'nin 6. Avrupa Konferansı selamlandı. Gar yakınlarına pankart asıldı.