1 Mayıs 2024 Çarşamba

Komünist kadın Elif Demirci mezarı başında anıldı

Almanya'nın Köln kentinde 12 Haziran 2019 tarihinde ölümsüzleşen komünist kadın Elif Demirci Karatekin, yoldaşları tarafından mezarı başında anıldı.

Almanya'nın Köln kentinde 12 Haziran 2019 tarihinde ölümsüzleşen komünist kadın Elif Demirci Karatekin, mezarı başında anıldı.

MLKP tarafından organize edilen anmaya Karatekin'in ailesi, yoldaşları katıldılar. Çiçeklerle süslenen mezarda MLKP/KKÖ tarafından "Komünist kadın Elif Demirci Karatekin ölümsüzdür" yazılı pankart açıldı.

Devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu ile başlayan anmada ilk sözü MLKP/KKÖ temsilcisi aldı. Yapılan konuşmada "Elif yoldaşımız yaşamının 40 yılını amasız ve fakatsız devrime, sosyalizme ve partimize çok büyük emekler vermiştir. Büyük sözlerin değil, söz ve eylem birliğinin en somut örneklerinden olan yoldaşımız yaşamındaki her zorluğa devrimci çözümler bulma girişiminde olmuştur. Elif yoldaş ayrıca partimizin kadın devrimi fikrini mücadelesi ile içselleştirmiştir. Kadın yoldaşlaşmasını, kadınların siyasetin merkezine oturmasını, erkek egemen anlayışlara karşı kadın aklı ve iradesini bulunduğu her ortamda savunmuştur" dedi.

Ardından konuşan Eyüp Karatekin, "Elif yoldaş, devrim mücadelesinin büyük sanayi kentlerinde fabrika işçilerini ve emekçileri parti ve sosyalizm saflarında örgütlemeye çalışmıştır. Yaşamı boyunca bütün olanaklarını yoldaşlarıyla paylaşmasın bilmiş militan bir yoldaştı. O, yılmak bilmez bir militanın, fedai ruhu ve adanmışlığıyla örnek bir devrim emekçisi idi. O, büyük düşlerden vazgeçmeyen iddialı bir politik savaşın, devrimci yoldaşlığın güçlü bir temsilcisiydi. Onun anıları önünde saygı ile eğiliyor, ortak düşler kurduğumuz mücadeleyi yaşamımın sonuna kadar sürdüreceğimi belirtiyorum. Bizlerin selamını ilet Elif yoldaş Adil Can'a, İrfan Çelik'e, Bayram Namaz'a, Berçem ve Şirinlere" dedi.

KGÖ adına yapılan konuşmada, Elif Demirci'nin öğrettikleri ve yoldaşlık duygularının genç komünistlerde derin izler bıraktığı ve bu izler üzerinden onu unutmayacakları ifade edildi.

Anmada son olarak Almanya Komünist İnşa adına yapılan konuşmada, Elif yoldaşı tanımanın onunla omuz omuza yürümenin Alman genç komünistlere yeni birçok özellik kattığı aktarıldı.

Anmada "Elif yoldaş ölümsüzdür" ve "Elif yoldaş yaşıyor, komünistler savaşıyor" sloganları atıldı.