18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kolombiya'da hükümet karşıtı eylemler sürüyor

Kolombiya'da, 28 Nisan'dan bu yana hükümet karşıtı kitlesel eylemler yapan binlerce kişi, ülkenin çeşitli kentlerinde yürüyüşler düzenledi.

Kolombiya Hükümeti ile Ulusal Grev Komitesi arasında devam eden görüşmelerde anlaşma sağlanamaması nedeniyle eylemlerini sürdüren halk, Devlet Başkanı Ivan Duque'ye tepki gösterdi. Başkent Bogota başta olmak üzere Medellin, Cali ve Bucaramanga'da ana caddelerde eylemler düzenlendi.

Bogota'da ve Bucaramanga'da bazı grupların yolları kapatıp barikatlar kurması üzerine polis ile eylemciler arasında arbede yaşandı.

Ülkenin üçüncü büyük kenti Cali'de ise günlerdir otoyolları kapatan eylemciler, yerel yetkililerin yoğun talebi üzerine barikatları geçici olarak kaldırdı.

Hükümet yetkilileriyle diyalog kanallarının açık olduğunu belirten Ulusal Grev Komitesi, talepleri yerine getirilmediği müddetçe meydanlardan ayrılmayacaklarını bir kez daha vurguladı.

Kolombiya Ombudsman Ofisinden yapılan son açıklamada, 28 Nisan'da genel grevle başlayan vergi yasası karşıtı eylemlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 42 olarak bildirmiş, demokratik kitle örgütleri ise eylemlerde 51 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.