16 Mayıs 2024 Perşembe

Kolombiya'da hükümet karşıtı eylemler sürüyor

Kolombiya'da, 11 gündür hükümet karşıtı kitlesel eylemler düzenleyen binlerce kişi, ülkenin çeşitli kentlerinde bir kez daha bir araya geldi.

Kolombiya'da protestoların merkezi konumundaki başkent Bogota'da, Ulusal Park'ta toplanan çoğunluğu öğrenci ve yerli gruplarından oluşan binlerce kişi, müzik ve şarkılar eşliğinde kilometrelerce yürüyüş yaptı.

Ülkenin ikinci büyük kenti Medellin'de ise binlerce kişi, polisin eylemcilere yönelik uygulamaları nedeniyle hem hükümete hem polise tepki gösterdi.

Eylemciler yol boyunca hükümet aleyhine sloganlar attı.

OMBUDSMAN OFİSİ: 28 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 548 KİŞİ KAYIP
Kolombiya Ombudsman Ofisi'nden yapılan son açıklamada, 28 Nisan'da genel grev ile başlayan vergi yasası karşıtı eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 27, kayıp kişilerin sayısı ise 548 olarak bildirildi.

BAĞIMSIZ ÖRGÜTLER: 47 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 963 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan Ombudsman Ofisi'nden bağımsız olarak, demokratik kitle örgütlerinin yaptığı açıklamaya göre, eylemlerin başlangıcından bu yana 47 kişi hayatını kaybetti, 963 kişi gözaltına alındı.

Devlet Başkanı Ivan Duque'nin, 2 Mayıs'ta, eylemlerde ölü ve yaralıların artması üzerine vergi yasa tasarısını geri çektiklerini ilan etmesine rağmen, sokaklardaki eylemler yer yer devam ediyor.