24 Nisan 2024 Çarşamba

Köln'de Hrant Dink anıldı, Hanau katliamı ve sosyalistlere saldırılar protesto edildi

AGİF, YS ve ZORA, Almanya'nın Köln kentinde, Hanau katliamı, Hrant Dink cinayeti ve sosyalistlere yönelik siyasi soykırım operasyonları protesto edildi.

Köln'de AGİF, Young Struggle ve ZORA'nın çağrısıyla yapılan eylemde, Hrant Dink anıldı, Hanau katliamı ve sosyalistlere yönelik gözaltı ve tutuklama saldırısı protesto edildi.

Kalk-Post önünde yapılan eylemde, Hrant Dink, Hanau katliamında yaşamını yitirenler ve sosyalistlere yönelik siyasi soykırım saldırısını teşhir eden pankart ve dövizler taşındı.

Almanca ve Türkçe yapılan konuşmalarda; Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink katledilişinin 14. yılında her yerde anıldığı belirtilerek, "Hrant'ı unutturmaya çalışanlara inat, faşizme inat dört bir yanda sokaklarda, meydanlarda bu katliamı ve ardındakileri teşhir etmeye devam edeceğiz" denildi.

Hanau katliamının 11. ayında, katliama dair adalet talebi ısrarından vazgeçilmeyeceği, Hanau'nun bireysel bir katliam değil, organize bir faşist saldırı olduğu vurgulanan konuşmada, saldırılara karşı göçmenleri örgütlenmeye ve özsavunmaya çağırıldı.

ESP ve sosyalistlere yönelik siyasi soykırım saldırısı sonrası 5 sosyalistin tutuklanması protesto edilirken mücadelenin her alanda büyütülmesi gerektiği ifade edildi.

Egemenlerin, çürümüş ve iflas etmiş düzenlerini korumak ve ömürlerini uzatmak için, cinayet ve katliamlara başvurduğu ve mücadelenin öncülerine karşı saldırıları organize ettiğine vurgu yapılarak her alanda birleşik mücadelenin örülmesi gerektiği belirtildi.

Konuşmalarda, Hrant Dink cinayetinden, Hanau katliamından ve ESP'ye yönelik saldırılardan faşizmin sorumlu olduğu kaydedilirken, ESP, SKM ve SGDF'ye dayanışma çağrılarında bulunuldu.