29 Mart 2024 Cuma

Köln'de evsizler için dayanışma nöbeti

Köln'de evsizlerin sokakta yaşama koşullarına dikkat çekmek ve konut politikalarına tepki göstermik için nöbet eylemi başlatıldı. 3 Aralık Cuma günü başlayan eylem yarın sona erecek.

Almanya'da konut politikalarına ve evsizlerin sokakta yaşama koşullarına dikkat çekmek için başlatılan nöbet eylemi sürüyor. 3 Aralık cuma akşamı Köln'deki merkezi tren istasyonu önünde başlayan eylem, yarın sona erecek.

Tren istasyonunun önünde kurulan çadırda Köln'de yaşayanlara, bir geceyi sokakta geçirerek evsizlerle empati kurma ve dayanışma çağrıları yapılıyor.

Sozialistische Selbsthilfe Mühlheim (SSM) ve Helping Hands Cologne dernekleri tarafından başlatılan nöbet eylemine, AG Arsch Huh müzik grubu, kabare sanatçısı Jürgen Becker ve araştırmacı gazeteci, yazar Günter Wallraff da destek verdi. Arsch Huh, Höhner müzik grubunun bir şarkısını evsizlere uyarlarken Becker ve Wallraff da bir geceyi çadırda geçirerek evsizlerin durumuna dikkat çekeceklerini açıkladı.

Köln'deki evsizlerin sayısı yıllardır artıyor. Kuzey Ren Vestfalya Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı'na göre, 2020 yılında Köln'de 7 binden fazla kişi evsiz olarak kayıt altına alındı. Gerçek sayı ise bunun çok üstünde.