25 Nisan 2024 Perşembe

Köln'de 'Dayanışma Festivali' bugün başlıyor

Dayanışmanın Sesi derneği, Almanya'nın Köln kentinde 22-25 Eylül tarihleri arasında "Dayanışma Festivali" düzenleyecek.

Almanya'nın Köln kentinde tutuklu gazeteciler ile siyasi tutuklu Almanlar ile dayanışma çalışması yürüten Dayanışmanın Sesi derneği, 22-25 Eylül tarihleri arasında "Dayanışma Festivali" düzenleyecek.

Fesktival boyunca etkinlikler düzenleneceği ve festivali konser ile sonlandıracaklarını açıklayan Dayanışmanın Sesi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle dayanışma haftasını üç etkinlik ile sınırlandırdığını belirtti.

Etkinlikler bu akşam Mülheim semtinde bulunan Kulturbunker'de Mirza Metin'in tiyatro gösterimiyle başlayacak. Çarşamba akşamı kent merkezinde SPD Milletvekilli Frank Schwabe, Yeşiller Partisinden NRW Milletvekilli Berivan Aymaz'ın, Solparti Köln Temsilcisi Jörg Detjen ile Dayanışma Sesi üyelerinden eski SPD'li Devlet Bakanı Anke Brunn ile Yazar Günter Wallraff yanısıra tutuklu Almanların ailelerinin katılacağı etkinlik düzenlenecek. Eyleme tutuklu Hozan Cane'nin ailesi ve yurtdışı yasağı ile Almanya'ya geri dönemeyen Yüksel Wessling ile Bekir Topgider'in ailesi de katılacak.

Festival haftası, Cuma günü Edebiyat Evi'nde Meşale Tolu'nun okuma etkinliği ile sona erecek.